Svētku parāde pulcē tūkstošus (220)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svinot Latvijas proklamēšanas 92.gadadienu, ceturtdien bija daudz dažādu pasākumu. Galvaspilsētas krastmalā dienas vidū notika Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību militārā parāde. Vairāk nekā 400 karavīru parādi klātienē vēroja simtiem cilvēku.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Priekšpusdienā Rīgas ielas bija samērā tukšas, nebija manāma ierastā darbdienu rosība, taču jau ap pusdienas laiku galvaspilsēta atdzīvojās un cilvēku Rīgas centrālajā daļā kļuva arvien vairāk.

Spītējot drēgnajam un mitrajam laikam, ģimenes devās ielās, lai kopā ar pārējiem pilsētniekiem svinētu Latvijas dzimšanas dienu. Lielāko daļu dienas šodien Rīgas centrā smīlāja sīks lietutiņš, taču šķita, ka tas nemazina svētku apmeklētāju prieku.

Foto: TVNET

Portāls TVNET novēroja, ka ļoti liela rosība visas dienas laikā bija pie Brīvības pieminekļa. Tur pulcējās visdažādākā vecuma cilvēki, arī ārzemnieki. Ļaudis ar puķēm rokās staigāja pa pilsētu.

Daudz puķu sagūla arī Brīvības pieminekļa pakājē. Arī pie Saktas ziedu tirdziņa rosība šodien bija ļoti liela. Cilvēki steidza iegādāt ziedus valsts svētkiem par godu.

Foto: TVNET

Ļaudis rotājas karogiem

18.novembrī karogiem rotātas bija ne tikai mājas un mašīnas, bet arī bērnu ratiņi un velosipēdi. Daudz cilvēku pa Rīgu staigāja ar maziem valsts karodziņiem rokās vai piestiprinātiem pie apģērba.

Rīdzinieku un pilsētas viesu mēteļus rotāja sarkanbaltsarkanas lentītes.

Svētku dalībniekus iepriecināja arī ielu muzikanti, kuru repertuārā šodien - visiem labi zināmas latviskas melodijas.

Foto: TVNET

Parāde pulcē daudz skatītāju

Īpaši daudz cilvēku pulcējās Daugavas krastā, kur notika militārā parāde. Tajā piedalījās vairāk nekā 430 karavīru, zemessargu, policistu, ugunsdzēsēju un robežsargu, kā arī kaujas tehnikas un autotransporta vienību kolonna.

Parādi komandēja Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, bet to pieņēma valsts Bruņoto spēku augstākais vadonis - Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Prezidents, uzrunājot parādes dalībniekus, uzsvēra starptautisko sabiedroto nozīmi gan Latvijas valsts sākuma gados, gan mūsdienās. Tāpat Zatlers pauda lepnumu par mūsu karavīriem.

Ne tikai sirmgalvji un pieaugušie

Uz parādi bija ieradušies ne tikai pieaugušie vien, bet arī ģimenes ar maziem bērniem. Viņi karavīros lūkojās, gan stāvot vecākiem pie rokas, gan esot opā, pičpaunās, sēžot uz pleciem.

Tāpat parādes laikā daudz mazo bērniņu saldi čučēja ratiņos.

Rīdzinieki svētku laikā mājās nebija atstājuši arī savus četrkājainos draugus - dažiem cilvēkiem līdzi bija arī suņi.

Foto: TVNET

Vakarā salūts un himna

Latvijas valsts svētki galvaspilsētā turpināsies visas dienas garumā. Vakarā paredzēta Valsts prezidenta uzruna, kā arī īpašs svētku salūts. Vairāk par šodien plānotajiem notikumiem, lūdzu, skatiet raksta resursos.

Sinoptiķi gan brīdina, ka vakarā Rīgā iespējama vēl lielāka migla, kas var apgrūtināt salūta baudīšanu.

Gaismas festivāls

Jau pa dienu daudzviet pilsētā notika gatavošanās vakarā gaidāmajam gaismas festivālam "Staro Rīga". Gaismas objekti arī dienas gaišajā laikā piesaistīja cilvēku uzmanību.

Piemēram, Vērmaņdārzā bērni īpaši priecājās par baltajām cilvēku figūriņām, kas bija nostiprinātas parka lielajos kokos.

Lai arī Tev izdodas izbaudīt Latvijas dzimšanas dienu!

Foto: TVNET
Komentāri (220)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu