"airBaltic" lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos Rīgā (112)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna šorīt veikusi ārkārtas nosēšanos - dodoties reisā Rīga-Brisele, lidaparāta apkalpe konstatēja tehniskus defektus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aculiecinieks.

Pēc pacelšanās, konstatējot defektus, lidmašīna stundu lidojusi virs Rīgas, lai iztērētu degvielu un veiktu nosēšanos turpat starptautiskajā lidostā "Rīga".

Ap plkst. 8.30 TVNET novēroja, ka, braucot pa Brīvības ielu, Rīgas debesīs varēja redzēt lidmašīnu, kura šķita planējam uz vietas.

Lidmašīnā atradušies arī Eiropas Parlamenta deputāti Sandra Kalniete ("Vienotība") un Krišjānis Kariņš ("Vienotība").

Šī nav pirmā ārkārtas nosēšanās, kurā iekļūst Kariņš, - 14.septembrī Vācijas pilsētā Štutgartē avārijas nosēšanos ar deputātu salonā veica pasažieru lidmašīna. Toreiz lidmašīna nosēdās "uz vēdera".

Kā pastāstīja Kariņš, lidmašīnā konstatētas problēmas ar spiediena nodrošināšanu kabīnē, tādēļ pēc stundu garas riņķošanas lidmašīna veikusi nosēšanos.

Kariņš norādīja, ka lidmašīnā neesot valdījis satraukums un ka viņš to nemaz par īpašu ārkārtas nosēšanos neuzskatot.

Lidsabiedrības "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags informēja, ka "airBaltic" reisa BT601 Rīga-Brisele lidmašīna "Bombardier Q400 NextGen" šorīt plkst.9.16 veica iepriekš neplānotu nosēšanos Rīgas lidostā, jo radušies traucējumi salona spiediena režīmā. Lidmašīnā atradās 73 pasažieri un četri apkalpes locekļi.

"airBaltic" patlaban veic pasažieru pārsēdināšanu citā lidmašīnā, kuras izlidošana uz galamērķi Briselē paredzēta plkst.10. "airBaltic" atvainojas pasažieriem par izmaiņām viņu ceļojumu plānos.

 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka VUGD par notiekošo informēts, tomēr glābēju palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu