Ikšķilieši neapmierināti ar pašvaldības policijas darbu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šobrīd kārtību Ikšķiles pilsētā un novadā regulē pieci pašvaldības policisti, kuru darba pienākumi saistīti ar pašvaldības saistošo noteikumu, kā arī administratīvā kodeksa noteikumu ievērošanas kontroli.

Ikšķile ir galvenokārt savrupmāju ciemats un darba specifika atšķiras no lielām pilsētām ar masīvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apbūvi. „Institūcija, kas seko līdzi kārtībai pilsētā ir nepieciešama, jautājums ir par darba kvalitāti,” norāda Ikšķiles vadība.

Nepieciešama sadarbība starp valsts un pašvaldības policiju, jo nereti abas institūcijas jauc kompetences. „Izbraukšana, piemēram, uz ģimenes strīdiem neietilpst pašvaldības policijas darba pienākumos,” uzsver Indulis Trapiņš.

Reorganizējot pašvaldības policiju, tiks sakārtots grafiks, lai būtu iespējamas diennakts dežūras nedēļas nogalē, kurās dežurēs divi policisti, kā arī pašvaldības policija būs sazvanāma visu diennakti. Plānots, ka iestādes vadītājs darbu varētu uzsākt ar jauno gadu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu