No ES valstīm Latvijā vislielākais nabadzības risks (117)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijā nabadzības riskam ir pakļauti 26% iedzīvotāju - tik liels trūcīgu cilvēku īpatsvars nav nevienā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja precizētie dati. Skaitliskā izteiksmē mūsu valstī trūkuma ēnā dzīvo 573 tūkstoši cilvēku.

Otrais un trešais augstākais nabadzības riska līmenis ir Rumānijā un Bulgārijā, kas tradicionāli tiek uzskatītas par vēl trūcīgākām zemēm nekā Latvija. Rumānijā nabadzība uzglūn 23%, bet Bulgārijā - 21% ļaužu.

Lietuvā nabadzības riskam ir pakļauti 20% iedzīvotāju (671 tūkstotis skaitliskā izteiksmē), bet Igaunijā - 19,5% iedzīvotāju (259 tūkstoši).

No 27 bloka valstīm vismazāk tādu ļaužu, kam uzglūn trūkums, ir Čehijā - tikai 9%. Zemā līmenī šis rādītājs ir arī Nīderlandē un Slovākijā (11% abās valstīs).

ES vidēji nabadzības riskam pakļauti 16,5% jeb 81 miljons iedzīvotāju.

Uzskata, ka cilvēks dzīvo zem nabadzības sliekšņa, ja viņa ienākumi ir mazāki par 60% no vidējiem ienākumiem attiecīgajā valstī.

"Eurostat" dati apkopoti par 2008.gadu.

2010.gads ES pasludināts par gadu cīņai ar nabadzību apkarošanas un sociālo atstumtību.

Tikmēr vairāki eksperti norādījuši, ka Eiropas Savienībā desmit gadu ilgā cīņa pret nabadzību esot cietusi fiasko, jo pašlaik blokā trūkumā dzīvojošu cilvēku ir tikpat daudz kā tūkstošgades mijā.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu