Valsts kancelejas direktora amatā apstiprina Elitu Dreimani (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ministru kabinets (MK) apstiprināja Elitas Dreimanes kandidatūru iecelšanai Valsts kancelejas direktora amatā, portālu TVNET informēja MK pārstāve Ieva Aile.

Oficiāli Dreimane par Valsts kancelejas vadītāju kļūs pēc premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") parakstīta rīkojuma. Plānots, ka jaunos pienākumus līdzšinējā Valsts kancelejas direktores vietniece sāks pildīt no nākamā gada 1.janvāra.

Kandidatūra tika izraudzīta atklātā konkursā – no 8 pretendentiem Dreimanes profesionālā pieredze, zināšanas, izglītība un atbilstība pārējiem konkursa nolikumā izvirzītajiem kritērijiem tika novērtēta visaugstāk.

Pēc stāšanās Valsts kancelejas direktora amatā Dreimanes darbības prioritātes būs saistītas ar Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanu, valsts pārvaldes darbību reglamentējošo dokumentu revīziju, kā arī valsts pārvaldes dialoga uzlabošanu ar sabiedrību.

„Pirmā prioritāte ir Valsts kancelejas darba efektivitātes celšana, pārskatot tādas funkcijas, kas rada nelietderīgu papildu darbu gan pašai Valsts kancelejai, gan nozaru ministrijām. Tā vietā Valsts kancelejā ir jāstiprina analītiskā kapacitāte finanšu un ekonomikas jomā, lai nodrošinātu profesionālu atbalstu Ministru prezidentam. Otrā prioritāte ir valsts pārvaldes darba efektivizēšana, veicot dokumentu revīziju un atslogojot iestādes no nevajadzīgu darbību veikšanas vai atskaišu gatavošanas. Savukārt trešā prioritāte ir saistīta ar valsts pārvaldes un sabiedrības dialoga uzlabošanu un valsts pārvaldes tēla maiņu sabiedrības acīs. Ir jāmeklē jauna pieeja un saziņas formas komunikācijai ar sabiedrību,” uzsvēra Dreimane.

Jau ziņots, ka Dreimane kopš 2003.gada ieņem Valsts kancelejas direktora vietnieces tiesību aktu lietās amatu. Profesionālo pienākumu ietvaros vadījusi Ministru kabineta Kārtības ruļļa izstrādes procesu un valsts interešu pārstāvības starptautiskos tiesvedības procesos koncepcijas izstrādi un ieviešanu, piedalījusies Valsts pārvaldes iekārtas likuma izstrādē un valdības dokumentu elektroniskās aprites e-portfeļa ieviešanā u.c. Dreimane absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs. Brīvi pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pamatzināšanu līmenī – franču valodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu