Par RTU rektoru ievēlēts profesors Leonīds Ribickis (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru ievēlēts RTU zinātņu prorektors profesors Leonīds Ribickis, informēja RTU Informācijas centra korespondente Egita Kancāne.

Balss tiesības bija 200 Akadēmiskās sapulces locekļiem. Par Ribicki tika atdotas 147 balsis.

Ribickis dzimis 1947.gadā Cēsu rajona Lielstraupes pagastā. Viņš ir Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis kopš 2007.gada, RTU profesors no 2000.gada, habilitētais inženierzinātņu doktors no 1994.gada, inženierzinātņu doktors no 1992.gada.

Kopš 2000.gada februāra līdz šodienai ir zinātņu prorektors RTU, no 2001.gada janvāra līdz 2003.gada februārim bijis VAS "Latvenergo" padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. No 2001.gada marta līdz šodienai ir Industriālās elektronikas un elektrotehnoloģiju katedras vadītājs, no 2000.gada līdz šodienai ir padomes priekšsēdētājs nodibinājumā "Latvijas Tehnoloģiskais parks", no 1999.gada februāra līdz šodienai - direktors Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūtā, kopš 1987.gada septembra līdz šodienai - zinātniskais vadītājs RTU Elektromehatronikas zinātniskās pētniecības laboratorijā.

Ribickis zina latviešu, krievu, angļu un vācu valodu.

Viņa zinātniskā darbība ir enerģētikas nozares elektrotehnikas apakšnozare vairākos virzienos - elektroiekārtu energoefektivitātes paaugstināšana, elektromehāniskie pārveidotāji, maiņstrāvas un speciālās elektriskās mašīnas, elektroenerģijas pusvadītāju pārveidotāji, energoelektronikas iekārtas un to vadības sistēmas, tehnoloģisko procesu un kustības vadība, alternatīvās enerģētikas sistēmas.

Ribickis ir saņēmis 41 PSRS autorapliecību, 20 Latvijas patentus un divus ASV patentus. Viņš ir 342 zinātnisko publikāciju autors, tajā skaitā ir 15 monogrāfijas un 63 patenti. Uzstājies 69 starptautiskās konferencēs 25 pasaules valstīs.

Kā ziņots uz RTU rektora amatu kandidēja RTU zinātņu prorektors profesors Ribickis un RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Jaunievēlētais rektors sāks pildīt amata pienākumus pēc viņa apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Patlaban RTU rektors ir akadēmiķis habilitētais inženierzinātņu doktors Ivars Knēts, kurš rektora amatā ir ievēlēts jau otro termiņu un kura pilnvaras beidzas 2011.gada 1.februārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu