Rīgā būs jauna naktspatversme Kartupeļu ielā (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2011.gada 1.janvāra Rīgā darbu sāks jauna naktspatversme "V.E.L.G." Kartupeļu ielā 8, bet slēgs naktspatversmi vīriešiem "Esi drošs" Bebru ielā 16.

Patversme Kartupeļu ielā būs paredzēta gan vīriešiem, gan sievietēm, informēja Rīgas domes labklājības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Brice.

Nakts patversmes saskaņā ar Rīgas domes rīcības plānu palīdzības sniegšanai bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos strādā no plkst.17 līdz 9. Ja nakts gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus desmit grādiem, tad patversme strādās visu diennakti.

Patversmes krietni ietilpīgākas

Ar 1.decembri vietu skaits visās nakts patversmēs Rīgā kopā palielināts līdz 743 vietām. Laikā no 1.decembra līdz 29.decembrim vidēji nakts patversmēs uzturējās 679 cilvēki, attiecīgajā laika periodā 2009.gadā - 614 cilvēki.

Rīgas dome līdzfinansē arī Rīgas patversmi, nakts patversmi "Zilais Krusts", Latvijas Sarkanā krusta nakts patversmi, SIA "V.E.L.G." nakts patversmi Bolderājā, "Pins" nakts patversmi.

Uz Jauno gadu būs svētku vakariņas

Visās nakts patversmēs 2010.gada 31.decembrī būs svētku vakariņas.

Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem strādā katru darba dienu no plkst.9 līdz 17. No 1.novembra līdz 15.martam Dienas centrs darbojas arī brīvdienās un svētku dienās.

No 1.decembra līdz 29.decembrim Dienas centrā darba dienās vidēji uzturējās 170 cilvēki dienā, bet brīvdienās - 120 cilvēku. Dienas centrā patlaban notiek dažādi pasākumi, kas veltīti Jaunā gada gaidīšanai, bet 31.decembrī apmeklētāji ieturēs svētku pusdienas.

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, piemēram, uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, departaments aicina informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darba dienās no plkst.9 līdz 17 pa tālruni 67037374 vai mobilo tālruni 27023550.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu