Elektrības pārrāvumu likvidēšanā iesaistās arī zemessargi (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Zemessardzes 32.kājnieku bataljona zemessargi iesaistījušies palīdzības darbos "Latvenergo", lai likvidētu elektroenerģijas pārrāvumus Rēzeknes un Ludzas apkaimē.

2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Diāna Selecka informēja, ka pēc "Latvenergo" lūguma četri zemessargi ar militāro tehniku kopā ar uzņēmuma darbiniekiem mēģina apbraukāt visgrūtāk sasniedzamās vietas, lai novāktu nolauztos kokus un apzinātu situāciju.

Šodien pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma tika arī iesaistīti divi armijas kāpurķēžu visurgājēji elektrības padeves bojājumu novēršanai Rēzeknes un Ludzas apkaimē.

Jau ziņots, ka no brīvdienām atsaukti Iekšlietu ministrijas dienestu - VUGD, kā arī Valsts robežsardzes (VRS) darbinieki, lai sniegtu palīdzību bez elektrības palikušo mājsaimniecību problēmas risināšanā.

Jau kopš 30.decembra vakara VRS darbinieki snieguši palīdzību Daugavpils reģionā, kur izveidojusies īpaši sarežģīta situācija un "Latvenergo" lūdzis VRS atbalstu teritorijas apsekošanā.

VRS priekšnieks Normunds Garbars informē, ka robežsargi palīdz gan ar saviem cilvēku resursiem, gan tehniku - sniega motocikliem. Vakar palīdzība sniegta Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Ludzas apkārtnē, bet šodien papildu cilvēki nepieciešami arī Daugavpils, Viļakas, Krāslavas apkārtnē.

Nepieciešamie VRS darbinieki tiek atsaukti no brīvdienām, jo uz robežas strādājošo robežsargu skaits netiek samazināts. Savukārt VUGD sniedz savu palīdzību uz elektrolīnijām sakritušo koku novākšanā.

Par Iekšlietu ministrijas iestāžu atbalstu energoapgādes problēmu risināšanā ministre kā atbildīgo koordinatoru ir noteikusi VUGD priekšnieka vietnieku Aldi Lieljuksi.

Lieljuksis informē, ka elektroapgādes problēmas tiek risinātas, piesaistot arī Nacionālo bruņoto spēku tehniku, jo biezās sniega kārtas dēļ elektrolīniju apsekošanu spēj veikt tikai ar sniega motocikliem vai bruņu transportieriem.

Kā ziņots, laika apstākļu pasliktināšanās dēļ šorīt elektroenerģijas piegāde traucēta vairāk nekā 50 000 "Latvenergo" klientu, pastāstīja AS "Latvenergo" Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

Kā skaidroja Siksnis, aizvadītajā naktī laika apstākļu dēļ bez elektrības piegādes palikušo mājsaimniecību skaits dubultojies. Situācija pasliktinājusies ne vien Latgalē, kur jau iepriekš bija reģistrēts lielākais traucējumu skaits, bet arī pie Cēsīm, Piebalgas, Valmieras, Limbažiem, Tukuma un citviet valstī.

Puteņa un slapjā sniega dēļ elektropiegādes līnijas bojā krītoši koki un lūstoši zari. Nelabvēlīgie laika apstākļi arī kavē nepieciešamo remontdarbu veikšanu.

"Latvenergo" patlaban atturas prognozēt, kad traucējumus varētu novērst.

Jau ziņots, ka elektroapgādes atjaunošanu apgrūtina biezais sniega slānis, kas apgrūtina piekļuvi bojājumu vietām, turklāt ik pa laikam krītošais sniegs koku zaros padara vēl smagāku. Koku stumbri un zari daudzviet pārklāti ar vairāku centimetru biezu ledus kārtu, kas rada aizvien jaunus apdraudējumus gaisa vadu līnijām.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu