Izsludina ārkārtas situāciju 40 novados (292)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz to, ka premjers Dombrovskis vakar izteicās, ka pašreizējo elektrības apgādes problēmu dēļ nebūtu jāizsludina ārkārtas stāvoklis visā valstī, šodien Ministru kabinets ārkārtas sēdē vienojās par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem.

Ziņa papildināta 3., 4. rindkopu

Ievērojot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju par laika apstākļiem, kas novērojami kopš 2010.gada 24.decembra, - ilgstoša snigšana, bieza sniega sega, ledus un lietus -, kā arī turpmākās laika prognozes un izvērtējot sabiedrībai nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, ārkārtas situācija izsludināta 40 novados 1.

Saraksts ar šiem novadiem vēl tiks izvērtēts un papildināts ar potenciāli apdraudētajiem novadiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Aldis Lieljuksis informēja, ka situācija pasliktinās un meteorologi turpmākajās dienās prognozē lietu un slapju sniegu, kas var ietekmēt situāciju arī citos Latvijas reģionos. Nolemts, ka tiks izveidots 112 koordinācijas centrs, kurā pašvaldību vadītāji varēs koordinēti ziņot par aktuālo situāciju, kā arī saņemt strāvas ģeneratorus.

Kā norādīja VUGD pārstāve Inga Vetere, iedzīvotājiem vai uzņēmumiem zvanot uz 112, ar tiem sazināsies VUGD Operatīvās vadības pārvaldes darbinieks, kurš precizēs nepieciešamo informāciju, piemēram, piebraukšanas iespējas un nepieciešamā ģeneratora jaudu.

Ārkārtas situācija ļaus izcirst kokus

Ārkārtas situācijas izsludināšana ļaus izcirst kokus ārpus aizsargjoslām - ap elektrolīniju sešarpus metru uz katru pusi. Ārkārtas situācija ļaus veikt arī ātrākas iepirkumu procedūras. Dombrovskis arī uzsvēra, ka tuvākajās dienās laika apstākļi pasliktināsies, tāpēc valdība izsludinās ārkārtas situāciju.

"Diemžēl situācija turpinās - vieni koki tiek nocirsti, citi turpina gāzties. Būs vajadzīga plašāka mežizstrādātāju piesaiste, tāpēc uz padomes sēdi uzaicinājām arī Mežizstrādātāju savienību, lai nodrošinātu bīstamo koku nociršanu," preses konferencē pēc sēdes paziņoja premjers. "Līdzīgs jautājums ir arī saistībā ar ceļiem, kur, pēc Satiksmes ministrijas informācijas, koki apdraud satiksmes drošību."

"Ņemot vērā dažādus juridiskos aspektus par iepirkuma likumiem, esam pieņēmuši lēmumu Krīzes vadības padomē tomēr aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju."

Rēzeknes novadā izsludināta ārkārtas situācija

Arī Rēzeknes novada pašvaldībā ceturtdien izsludināta ārkārtas situācija saistībā ar energoapgādes traucējumiem, sacīja Rēzeknes novada pašvaldības priekšsēdētājs Monvīds Švarcs.

Viskritiskākā situācija ir tieši Rēzeknes novadā, kur, pēc "Latvenergo" vadītāja Žīgura teiktā, sagrauta visa elektroapgādes sistēma. Žīgurs arī pavēstīja, ka Latvija lūgusi Igaunijas un Lietuvas palīdzību, taču atbilde vēl neesot saņemta. Patlaban energoapgādes traucējumu novēršanā iesaistīti 1000 cilvēku.

Ar ziņojumiem sēdē uzstājās Ekonomikas, Labklājības, Veselības, Iekšlietu, Vides ministrijas pārstāvji.

Kopumā valstī bez sprieguma vai ar traucētu elektroapgādi ceturtdien uz plkst.17 elektroenerģijas piegādes atjaunošanu gaidīja vēl 8400 klienti.

1- Tā izsludināta Rēzeknes novadā, Viļānu, novadā, Kārsavas novadā, Ciblas novadā, Dagdas novadā, Krāslavas novadā, Preiļu novadā, Līvānu novadā, Ludzas novadā, Riebiņu novadā, Aglonas novadā, Zilupes novadā, Daugavpils novadā, Ilūkstes novadā, Vārkavas novadā, Jēkabpils novadā, Krustpils novadā, Viesītes novadā, Aknīstes novadā, Salas novadā, Neretas novadā, Kokneses novadā, Pļaviņu novadā, Jaunjelgavas novadā, Ērgļu novadā, Madonas novadā, Cesvaines novadā, Lubānas novadā, Varakļānu novadā, Skrīveru novadā, Aizkraukles novadā, Amatas novadā, Līgatnes novadā, Vecpiebalgas novadā, Cēsu novadā, Priekuļu novadā, Jaunpiebalgas novadā, Raunas novadā, Pārgaujas novadā un Ventspils novadā.

Komentāri (292)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu