Jūrmalas bērnudārzā bez vecāku ziņas "borē" reliģiju (715)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Jūrmalas bērnudārzā "Madara" tiek mācīti kristīgie rituāli un ticība, kaut programmā tas nav paredzēts, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz kāda bērna vecāku sūdzību. Ja bērnudārza adminstrācija nav licencējusi īpašu programmu, kas ļauj mācīt reliģiju bērnudārzā, atbildīgās personas būtu jāsoda par pašdarbību. Tāpat būtu vērtīgi uzzināt kādu iemeslu dēļ bērnudārza administrācija no vecākiem slēpusi šo faktu.

Bērna vecāki pēkšņi no viņa uzvedības mājās atklājuši - pirmsskolas izglītības iestādē atvasei mācīta kristīgā ticība un tradīcijas, kaut programmā tas nav paredzēts. Turklāt skolā novietota arī kristīgā simbolika un svētkos bērnus uzrunā mācītājs.

Bērnudārzā skaidro - agrāk kristīgo ticību bērniem mācīt ļāvusi speciāla programmā, bijusi arī svētdienas skola un visos svētkos iestādē viesojies mācītājs. Tagad šādas programmas vairs nav, taču tradīcijas palikušas.

Pret bērnudārza programmu ar kristīgo ievirzi gan iebilst tikai viena bērna vecāki, citi tajā saredz pozitīvu ietekmi uz atvasēm. Tomēr pašvaldības izglītības speciālisti uzsver - bērnudārzā kristīgos rituālus un mācību nedrīkst mācīt, ja tas nav paredzēts programmā. Ja pirmsskolas izglītības iestāde vēlas kristīgo tradīciju mācību turpināt, tai jālicenzē īpaša programma.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (715)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu