Ticīgo svētkus Aglonā pasludina par valsts nozīmes pasākumu (158)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība otrdien pasludināja Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku svinības Aglonā par valsts nozīmes pasākumu.

Ticīgo svētki, tāpat kā katru gadu, arī šogad notiks Aglonā no 12. līdz 15.augustam. Valdība arī apstiprināja pasākumu nodrošināšanas un drošības plānu.

Valdības sēdē aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība") uzsvēra, ka pērn Zemessardzes pārstāvji kā brīvprātīgie palīdzējuši nodrošināt sabiedrisko kārtību, tādēļ viņš aicināja šogad šim mērķim piešķirt papildu līdzekļus 3400 latu apmērā. Tomēr valdība uzdeva ministrijai šo summu nodrošināt esošā budžeta ietvaros, savukārt turpmākajos gados šis finansējums tiks paredzēts ministrijas budžeta bāzes izdevumos.

Šogad svētku nodrošināšanai atvēlēti tikpat līdzekļi, cik pērn - 78 432 lati, lai gan vairākas institūcijas prasīja piešķirt papildu finansējumu. Arī Ministru kabineta komiteja iepriekš neatbalstīja finansējuma palielināšanu svētku organizēšanai.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu