Valdība atceļ ārkārtas situāciju lielākajā daļā novadu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valdība šodien atcēla iepriekš energoapgādes problēmu dēļ izsludināto ārkārtas situāciju 26 Latvijas novados.

Pievienots Kampara komentārs

Atceļ 26 novados

Ārkārtas situācija atcelta Cesvaines, Lubānas, Aizkraukles, Kokneses, Skrīveru, Ērgļu, Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas, Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Zilupes, Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu, Viļānu un Ventspils novadā.

Ārkārtas situācija vēl 14 novados

Savukārt, lai preventīvi novērstu koku iekrišanu elektrolīnijās, pēc AS "Sadales tīkls" ierosinājuma ārkārtas situācija vēl tiek saglabāta 14 novados - Rēzeknes, Krāslavas, Ciblas, Ludzas, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Neretas, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Madonas un Varakļānu novadā.

Atklāj trūkumus

Kā  informēja ekonomikas ministrs Artis Kampars (V), elektrības piegāde vairumam iedzīvotāju ir atjaunota un ārkārtas apstākļi, pateicoties koordinētam un profesionālam AS "Latvenergo" un mežistrādes uzņēmumu darbam, ir pārvarēti. Vienlaikus "Latvenergo" ir apzinājis potenciāli bīstamās vietas, kur vēl ir jāveic preventīvas darbības elektrolīniju atbrīvošanai no bīstamiem kokiem.

 "Domāju, ka nedēļas laikā šo darbu ir iespējams paveikt," norādīja ministrs.

 Tajā pašā laikā Kampars uzsvēra, ka problēmas elektroapgādē palīdzējušas identificēt vairākus citus trūkumus, piemēram, "Latvenergo" sadarbībā ar pašvaldībām un valsts institūcijām, komunikācijā ar iedzīvotājiem, tādēļ rīt, 19.janvārī, sasaukta uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks doti uzdevumi problēmu novēršanai.

Izsludināja 6. janvārī

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 6.janvārī ārkārtas sēdē vienojās par ārkārtas situācijas izsludināšanu saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem.

Ievērojot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju par laika apstākļiem, kas novērojami kopš 2010.gada 24.decembra, - ilgstoša snigšana, bieza sniega sega, ledus un lietus -, kā arī turpmākās laika prognozes un izvērtējot sabiedrībai nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, ārkārtas situācija tika izsludināta 40 novados.

Kritiskākajā brīdī elektrības nebija aptuveni 50 000 mājsaimniecību visā Latvijā, bet īpaši bēdīga situācija bija Latgalē.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu