Apšaudē bojā gājušajam policistam piešķir Viestura ordeni (189)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policistam Andrim Znotiņam, kurš gāja bojā traģiskajā apšaudē Jēkabpilī, piešķirts Viestura ordenis, liecina Ordeņa kapitula lēmums, kas publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Apbalvo par sevišķiem nopelniem

Znotiņš pēc nāves ar ordeni apbalvots par sevišķiem nopelniem valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, par drosmi un varonību.

Ja ar Viestura ordeni apbalvo pēc nāves, apbalvotās personas ordeni saņem glabāšanā tās tuvākie piederīgie. Valsts prezidents apbalvotās personas ordeni glabāšanā nodos, ievērojot likumā noteikto valsts apbalvojumu pasniegšanas kārtību, norādīja prezidenta Preses dienestā.

Lēmums Ordeņu kapitulā pieņemts 27.janvārī.

Iet bojā, veicot darba pienākumu

Policijas kapteinis Znotiņš nogalināts otrdien, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Izraisījās apšaude, kuras laikā nogalināts viens, bet ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, savukārt viens ir civilpersona.

Znotiņa bēres notiks sestdien, 29.janvārī, un tajās piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Apbedīšanas ceremonija notiks ar goda eskortu un goda sardzi. Bēres notiks plkst.14 Jēkabpils pilsētas kapos.

Šī diena Jēkabpilī ir izsludināta par sēru dienu, tādēļ pilsētā valsts karogs paceļams sēru noformējumā.

Komentāri (189)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu