Pār bortu pārkritušais jaunietis dzērumā bēdzis no matroža (127)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas jūrā uz prāmja „Silja Festival” pāri bortam pārkritušais un aizvien neatrastais 1982.gadā dzimušais jaunietis esot bijis stiprā alkohola reibumā un pirms negadījuma kuģa apsardze viņu jau bija aizvedusi uz kajīti, tā pirmdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Patvaļīgi ieiet apkalpes teritorijā

Kā raidījumu „Degpunktā” informēja Rīgas pilsētas Ziemeļu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks Atis Čakārnis, Baltijas jūrā iekritušais jaunietis pirms negadījuma esot patvaļīgi iegājis kuģa apkalpei paredzētā teritorijā starp devīto un desmito prāmja „Silja Festival” klāju.

„To bija ieraudzījis dežurējošais matrozis, kurš centās viņu izvest no tās teritorijas ārā. Viņš centās no tā dežurējošā matroža aizbēgt, un rezultātā viņš uzrāpās uz glābšanas laivas un noslīdēja pāri bortam,” atzina Čakārnis. „Degpunktā” ziņoja, ka jūrā iekritušais pasažieris bijis ievērojamā alkohola reibumā.

Reibuma stāvoklī nogādā kajītē

Jau pirms nelaimes jaunieti par nepiedienīgu uzvedību aizturējuši prāmja apsargi. „Pirms tiem pulksten trijiem naktī šo vīrieti apsardze jau bija nogādājusi kajītē, jo viņš bija alkohola reibuma stāvoklī un pats nevarēja pastāvīgi pārvietoties,” norādīja Čakārnis. Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Pēc negadījuma apstākļu noskaidrošanas, glābēji „Degpunktam” atzinuši, ka šā vīrieša izdzīvošanas iespējas aukstajā ūdenī bijušas visai niecīgas. VUGD pārstāvis Juris Blūzmanis atzina, ka, krītot no tik liela augstuma pret zemi vai ūdeni, cilvēks no trieciena var zaudēt samaņu vai arī iestājas apdullums un tiek zaudēta orientācija.

Šoks un aukstais ūdens dara savu

Arī aukstais ūdens un iekrišana atklātā ūdenī veicinot šoku. „Ņemot vērā, ka ūdens šobrīd ir tikai plus 3 līdz plus 4 grādi, tad arī šīs izdzīvošanas iespējas ir mazas, arī drēbes traucē peldēšanu un cilvēks ļoti ātri nogrimst,” raidījumam atzina Blūzmanis.

Blūzmanis nespēja atcerēties savā ilggadējā glābēja pieredzē gadījumus, kad šādos apstākļos jūrā pazuduša cilvēka meklēšana būtu beigusies pozitīvi. Turklāt šajā nelaimes gadījumā, visticamāk, vainojams alkohols, kā dēļ cilvēks, iespējams, zaudējis dzīvību.

Jaunietis aizvien nav atrasts

TVNET jau ziņoja, ka glābšanas operācijā puisi neizdevās atrast un tā tika pārtraukta 7.februāra rītā plkst.7.50. Pasažieru prāmis "Silja Festival" bijis ceļā no Stokholmas uz Rīgu un jaunieša iekrišanas ūdenī brīdī atradies 40 jūdzes no Ventspils (apmēram 74 kilometri). Nelaime notika naktī uz pirmdienu, pulksten 2:42.

Latvijas pilsoņa glābšanā tika iesaistīti arī Igaunijas un Latvijas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centri, uz notikuma vietu palīgā devies glābšanas kuģis ''KO6 Gaisma'' no Ventspils, kā arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri no Latvijas un Igaunijas un Igaunijas glābšanas kuģis.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu