Latvijas vecākā iedzīvotāja svin 112. dzimšanas dienu (120)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vecākā iedzīvotāja, 1899.gada 10.februārī dzimusī Daugavpils novada Naujenes pagasta Vecstropu iedzīvotāja Ksenija Mitušova svin savu 112. dzimšanas dienu, informēja vietējā pašvaldībā.

Teikt jubilārei laba vēlējumus un pasniegt viņai pašvaldības sagatavoto dāvanu bija ieradusies arī Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika, pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne un Naujenes pagasta Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centra vadītāja Nataļja Škutāne.

Dzimusi 11 bērnu ģimenē

Vēl Krievijas cara Nikolaja II valdīšanas laikā vienpadsmit bērnu ģimenē dzimusī sieviete dzīvo viena pati savā nelielajā privātmājā, ir gana sprauna, pati spēj iekurt krāsni, uzkopt māju un aiziet uz pirti. Ikdienas gaitās sirmgalvei palīdz arī divi dēli, vedeklas un mazbērni.

Ksenija pārdzīvojusi vairākas revolūcijas un karus, jau no agras jaunības smagi strādājusi. Ksenija apprecējusies 19 gadu vecumā, izaudzinājusi trīs dēlus, ir seši mazbērni un septiņi mazmazbērni. Vīru zaudējusi jau pirms 32 gadiem.

Ilgdzīvotāji esot bijuši gan viņas tēvs, gan vectēvs

Stāstot par sava garā mūža recepti, Mitušova min iedzimtību - ilgdzīvotāji esot bijuši gan viņas tēvs, gan vectēvs, nodzīvojot ilgāk par 100 gadiem, to, ka nekad nav lietojusi zāles - pret galvassāpēm lietojot vienīgi cukuru, daudz strādājusi, ievērojusi mērenību ēšanā, kā arī nav lietojusi alkoholu - ja nu vienīgi kā zāļu devu Rīgas melno balzamu. Svarīgs ir arī dvēseles miers un cieņa savstarpējās attiecībās.

Daugavpils novadā patlaban dzīvo 144 cilvēki, kas vecāki par 90 gadiem, un septiņi, kas vecāki par 100 gadiem.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu