386 uzņēmumos un valsts iestādēs notiks Ēnu diena (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visā Latvijā 386 uzņēmumos un valsts iestādēs otrdien notiks Ēnu diena, dalībai kurā pieteikušies 12 tūkstoši jauniešu, pastāstīja Ēnu dienu organizatora "Junior Achievement - Latvija" (JAL) pārstāvis Jānis Grandāns.

Šogad vairāk ēnotgribētāju

Privātu uzņēmumu darbinieku gaitām šogad sekot līdzi izvēlējušies aptuveni 75% skolēnu, kas ir pilnīgi pretēji iepriekšējo gadu praksei. "Parasti aptuveni 60% izvēlas ēnot valsts un pašvaldību amatpersonas, bet pārējie izvēlas privātos uzņēmumus, taču šogad ir otrādi," atzina JAL pārstāvis.

Grandāns uzsvēra, ka skolēnu vēlme ēnot kādu valsts vai pašvaldības darbinieku palielinās gados, kad notiek vēlēšanas, un tas varētu būt saistīts ar priekšvēlēšanu kampaņām, kad informācijas vidē nonāk vairāk ziņu par valsts un pašvaldību amatpersonu darbu.

Zatleru grib ēnot 109 skolēni

Tomēr šogad salīdzinoši daudz gribētāju ir ēnot Valsts prezidentu Valdi Zatleru - uz šo iespēju pieteikušies kopumā 109 skolēni, kas ir teju divreiz vairāk nekā pērn, kad saņemti 60 jauniešu pieteikumi.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvju darbu šogad vēros 27 skolēni, savukārt Tieslietu ministrijas un tās padotības iestāžu darbiniekus ēnos 40 skolēni.

Veselības ministra Jura Bārzdiņa (Zaļo un zemnieku savienība) darbu vēros četri jaunieši, bet divi jaunieši darbosies kopā ar valsts sekretāru Rinaldu Muciņu. Labklājības departamentā šogad vērot iestādes darbinieku ikdienu pieteikušies 55 skolēni, un vislielākā interese skolēnu vidū ir par sociālā darbinieka profesiju.

Trīspadsmit jaunieši izmantos iespēju ēnot aizsardzības nozares vadību - aizsardzības ministru Arti Pabriku ("Vienotība"), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi un Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāru Jāni Sārtu.

JAL Ēnu dienas Latvijā rīko jau vienpadsmito reizi, dodot skolēniem iespēju tuvāk iepazīt savu iespējamo nākotnes profesiju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu