Jansonam jau tagad pietiekams atbalsts tiesībsarga amatam (42)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas atbalstu tiesībsarga amatam oficiāli virzīs juristu Juri Jansonu, žurnālistiem trešdien sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pietiekams balsu skaits

Jansonu atbalsta arī "Saskaņas centrs" (SC). SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs teica, ka frakcija virzīs Jansona kandidatūru, ja to atbalstīs ZZS. Tādējādi Jansona kandidatūrai ir pietiekams balsu skaits.

SC un ZSS frakcijām Saeimā kopā ir 51 balss, ar ko pietiek Jansona ievēlēšanai par tiesībsargu.

Savukārt apvienība "Vienotība" savu viedokli plāno paust pēc tikšanās ar kandidātu, kas varētu notikt nākamnedēļ.

Jansons iepriekš žurnālistiem atzina, ka būtu ļoti svarīgi tiesībsarga institūciju padarīt pazīstamāku sabiedrībā.

Pēc viņa domām, patlaban tiesībsargs ir ļoti vāji atpazīstams, tāpēc būtu svarīgi nodrošināt katra iedzīvotāja pieejamību šai institūcijai, lai katrs cilvēks zinātu, kas tā ir un kā tā var palīdzēt.

Tāpat būtu svarīgi palielināt tiesībsarga biroja kapacitāti, lai tā nebūtu tikai iedzīvotāju sūdzību izskatīšanas iestāde. Tiesībsargam arī vajadzētu vairāk nodarboties ar preventīviem pasākumiem, vēršot valsts iestāžu uzmanību uz dažādiem trūkumiem un piedāvājot risinājumus.

Uzrunāja SC deputāti

Jansons žurnālistiem atzina, ka viņu kandidēšanai uz šo amatu uzrunājuši SC deputāti, gan atturoties nosaukt konkrētus vārdus. "Te nav nekā slēpjama, bet es neesmu pilnvarots par to runāt," viņš piebilda.

Kā ziņots, SC ir piedāvājusi "Vienotības" un ZZS Saeimas frakcijām kā potenciālo kandidātu tiesībsarga amatam apspriest Jansonu.

 Jau ziņots, ka tiesībsarga amata kandidātu pieteikšanas termiņš pagarināts līdz 17.februārim.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu