Savākti nepieciešamie paraksti mācībām tikai latviešu valodā (759)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrības "Sargi valodu un Latviju" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkotajā akcijā, kas ilga vairāk nekā gadu, savākti 10 000 parakstu par Satversmes 112.panta grozījumu projektu, kas paredz pāreju uz izglītību valsts valodā visās valsts finansētajās skolās, pastāstīja VL līdzpriekšsēdētājs Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Marta vidū iesniegs CVK

Parādnieks norādīja, ka tagad divu nedēļu laikā plānots sakārtot nepieciešamos dokumentus un pārbaudīt parakstus, lai tos marta vidū varētu iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

CVK būs iesniegtie paraksti jāpārbauda.

Ja tie būs atbilstoši un vismaz 10 000, tad CVK būs jāorganizē desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšana, lai likumprojektu iesniegtu Saeimā.

Ja vēlētāju ierosināto likumprojektu Saeima noraidīs, jārīko referendums.

Paredz mācības organizēt tikai latviešu valodā

Imants Parādnieks
Imants Parādnieks Foto: LETA
Satversmes grozījumu rosinātāji domā, ka šī iniciatīva paredz pakāpeniskas izmaiņas mācību procesā valsts finansētās skolās, nepārkāpjot tiesiskās paļāvības principu.

Pašlaik Satversmes 112.pants nosaka, ka ikvienam ir tiesības uz izglītību. Valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību. Pamatizglītība ir obligāta. Ja tiks veikti grozījumi, tad pants tiks papildināts ar vārdiem "valsts valodā".

Komentāri (759)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu