Deputātiem janvārī kompensācijās izmaksā Ls 16 000 (169)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas deputātiem par janvāri kompensācijās kopumā izmaksāti 16 138 lati, informēja Saimnieciskās komisijas vadītāja Ilze Viņķele (“Vienotība”).

Kompensācijas saņēmuši 67 tautas kalpi.

Lielākās kompensācijas ir deputātiem, kuri dzīvo vistālāk no Rīgas. Vairāk par 400 latiem kompensācijās saņems kopumā 12 deputātu.

Visvairāk - Šķesteram

Vislielāko kompensāciju saņems deputāts Staņislavs Šķesters (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) - 471 latu. Viņa deklarētā dzīvesvieta ir Mākoņkalna pagastā Rēzeknes rajonā. Arī citiem deputātiem no Latgales kompensācijas ir prāvas: Aleksandram Jakimovam ("Saskaņas centrs", SC) - 457 lati, Dmitrijam Rodionovam (SC) - 439 lati, Ivanam Ribakovam (SC) - 443 lati. Viena no lielākajām kompensācijām ir arī liepājniekam Valērijam Agešinam (SC) - 443 lati.

Vairāk nekā 400 latu pienāksies arī bijušajiem Daugavpils domes deputātiem Rihardam Eigimam (ZZS) un Ritai Strodei ("Par labu Latviju"), kuri saņems attiecīgi 443 un 417 latu, kā arī kuldīdzniecei Silvai Bendrātei ("Vienotība"), kura kompensācijā saņems 405 latus.

Nedaudz mazākas summas pienāksies ventspilniekam Gundaram Daudzem (ZZS) - 385 lati - un "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājam Dzintaram Zaķim, kura deklarētā dzīvesvieta ir Jēkabpilī un kurš par janvāri kompensācijā saņems 391 latu.

Ls 388 par dzīvokļa īri Rīgā

Pie īres kompensācijas 388 latu apmērā ticis arī parlamentārietis no Nacionālās apvienības Visvaldis Lācis. Viņš bija vienīgais, par kura pieprasīto summu komisijai radās šaubas. Lāča pieprasītie 405 lati tika samazināti līdz 388 latiem.

Viņķele iepriekš paskaidroja, ka līdz šim deputāts par 32 kvadrātmetrus lielā divistabu dzīvokļa īri saņēma 388 latu kompensāciju,

kas bija maksimāli iespējamā atbilstoši iepriekš spēkā esošajai sistēmai. Savukārt pēc jaunajiem noteikumiem maksimālā summa, ko viņš var saņemt, ir 405 lati, un šāda apmēra kompensāciju deputāts savā iesniegumā bija pieprasījis, taču Lāča īres līgums nebija mainījies.

Grib arī kompensāciju par sabiedrisko transportu

Savukārt Aleksejs Loskutovs (“Vienotība”), kurš iepriekš neslēpa, ka pieprasīs kompensēt arī izdevumus par sabiedrisko transportu, kas radušies, no rīta braucot uz darbu, bet vakarā mājās, atzinās, ka piemirsis to izdarīt. Līdz ar to pašlaik nav zināms, vai komisija pieprasījumu atzītu par pamatotu.

Mazākā kompensācija janvārī tiks izmaksāta Ivetai Grigulei (Zaļo un zemnieku savienība) - 47 latu apmērā. Līdz simts latiem lielu kompensāciju saņems vēl 21 deputāts.

Jau ziņots, ka Saeimā pieņemta jauna kārtība, kas nosaka griestus kompensācijas apmēram par transporta izdevumiem atkarībā no deputāta dzīvesvietas attāluma no Rīgas, par īres izdevumiem, kā arī transporta izdevumiem, kas radušies, pildot tautas priekšstāvja pienākumus.

Jauni noteikumi ir samazinājuši iepriekš izmaksājamo kompensāciju apmēru.

Komentāri (169)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu