Caune apmeklē nelikumīgi nomedīto stirnu ekspertīžu vietu (233)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Samcovs/zz.lv

Jelgavas novada domes mērs Ziedonis Caune, kurš pats sevi raksturo kā amatpersonu ar visām "cilvēciskajām" vājībām, interesēm, hobijiem un reakcijām, apmeklējis nelikumīgi nomedīto meža dzīvnieku ekspertīžu veikšanas vietu Latvijas Lauksaimniecības universitātē, trešdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) “Panorāma”.

Par to sašutumu pauduši universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes darbinieki. Turklāt aizdomīgi, ka Caune redzēts divas reizes – 28.februārī un 1.martā - dienās, kad nošautajām stirnām veiktas ekspertīzes, vēstīja televīzija.

“Iespējams, ka viņš interesējās par izmeklēšanas rezultātiem,” stāstīja kāds universitātes pārstāvis.

Caune noliedza, ka būtu interesējies vai ietekmējis ekspertīžu rezultātus. Viņš runājis par klaiņojošu suņu problēmām novadā.

Ekspertīžu rezultāti jau ir zināmi, taču tie pagaidām atklāti tikai policijai. Ekspertīžu veicēja noliedza, ka būtu ietekmēta. Rakstīšu tā, kā ir, sacīja eksperte.

LTV atgādināja, ka

pirms trim gadiem kādā malumedniecības lietā no Veterinārmedicīniskās fakultātes pazuda pierādījums – Platonē nelikumīgi nošāva alni, to atveda uz ekspertīzi, taču naktī kāds dzīvniekam nozāģēja galvu, kurā bija palikusi lode un nepamanīts to aizveda prom.

Jau ziņots, ka policija ir sākusi kriminālprocesu par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Kriminālprocess pašlaik sākts par faktu, un pagaidām nevienam nav piemērots aizdomās turētā statuss. Lietā norīkotas ekspertīzes.

Caune medijos ir noliedzis, ka piedalījies nelikumīgās medībās. Viņš skaidro, ka atradies trīs kilometru attālumā no vietas, kur tika atrastas stirnas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) aicinājis Cauni izvērtēt, vai viņa palikšana amatā ir atbilstoša morāles un ētikas normām, kā arī atbilst Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajam labas pārvaldības principam.

Komentāri (233)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu