RTU sāks būvēt studentu pilsētiņu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada pavasarī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sāks vienotā universitātes kompleksa „RTU – Pilsēta pilsētā” būvniecību Ķīpsalā. Ar to RTU ieies Latvijas vēsturē kā pirmā valsts universitāte, kas īstenojusi studentu pilsētiņas projektu Latvijā. RTU piedzīvos revolūciju, ir pārliecināti šā brīža studenti. Projekts tiks īstenots ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

„RTU - Pilsēta pilsētā” ir iecerēts kā vērienīgs projekts, ko īstenojot tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos septiņas RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka.

Universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis ir gandarīts par iespēju īstenot Latvijā līdz šim nebijušu projektu: „Šis ir nozīmīgs mirklis, jo nākotnē studentiem varēsim piedāvāt tādu mācību vidi, kādai daudzviet pasaulē jau ir gadsimtiem sena vēsture. Nodrošinot studentus ar mūsdienīgām studiju un pētniecības iespējām, jaunajā RTU studentu pilsētiņā varēsim piedāvāt kvalitatīvāku augstāko izglītību: iesaistot studiju un pētniecības darbā labākos Latvijas akadēmiķus un industrijas pārstāvjus, kā arī piesaistot ārvalstu mācībspēkus un studentus.”

Atjaunos zinātnisko bibliotēku

Šā projekta pirmā posma ietvaros jaunajā studentu pilsētā tiks atjaunota Zinātniskā bibliotēka un vienuviet varēs mācīties RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, Būvniecības, Arhitektūras un pilsētplānošanas, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes studenti. Projekta kopējās izmaksas 19 879 035 LVL.

Projekts „RTU - Pilsēta pilsētā” ir mērķis, uz kuru RTU tiekusies ilgi. Līdz ar projekta īstenošanu tiks veidots spēcīgākais un modernākais inženierzinātņu studiju centrs ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas mērogā: „Katru gadu studijas RTU izvēlas sākt vairāk nekā 2500 jauniešu. Tas ir labi, bet, attīstot šo projektu, mēs plānojam palielināt studētgribētāju skaitu un celt inženierzinātņu prestižu Latvijā. RTU pilsētiņā veidosim internacionālu, modernu un radošu vidi - nodrošinot valsti ar augsti kvalificētiem un konkurētspējīgiem speciālistiem,” stāsta rektors.

Plašas iespējas gan mācībām, gan atpūtai

Nākotnē komplekss „RTU – Pilsēta pilsētā” apvienos septiņas fakultātes, bibliotēku, ēdināšanas un atpūtas iespējas: „Jāatzīst, ka esmu pozitīvi greizsirdīga uz topošajiem RTU studentiem, kas tuvāko gadu laikā varēs sākt mācības modernākajā universitātē Latvijā! Man ir prieks par to, ka universitātes vadība nav apstājusies, ka domā moderni, piedāvājot arvien plašākas un vilinošākas studiju iespējas!” uzsver RTU Studentu parlamenta viceprezidente Una Vorma.

Jau marta beigās Rīgas Tehniskā universitāte plāno plašāk iepazīstināt sabiedrību ar universitātes pilsētas projektu „RTU - Pilsēta pilsētā”, rīkojot preses konferenci.

Pirmo posmu īstenos trīs gadu laikā

Kā iepriekš ziņots, vērienīgā projekta pirmo posmu plānots īstenot trīs gadu laikā – no 2011. gada pavasara līdz 2013. gada nogalei. „RTU – Pilsēta pilsētā” ēku vizualizāciju izstrādājuši arhitekti no – SIA „Valeinis un Stepe”, Personu apvienība SIA „Uģis Šēnbergs, arhitekts” un SIA „Constructus”.

Projekta „RTU – Pilsēta pilsētā” pirmo posmu universitāte īstenos ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas: 19 879 035 LVL, tai skaitā: ERAF finansējums (85%) – 16 897 179 LVL; Valsts budžeta finansējums (7.17%) – 1 425325 LVL; RTU līdzfinansējums (7.83%) – 1 556 531 LVL.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu