29 partijas nav iesniegušas ziņas par biedru skaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmumu reģistrs (UR) nosūtījis brīdinājumus 29 politiskajām partijām, kuras likumā noteiktajā termiņā nav sniegušas ziņas par biedru skaitu un pilsonību. Saskaņā ar Politisko partiju likumu šāds paziņojums partijām bija jāiesniedz līdz 1.martam, TVNET informēja UR.

Brīdinājumā UR aicina partijas novērst likuma pārkāpumus un iesniegt ziņas par biedru skaitu un pilsonību. Politisko partiju likums nosaka: ja partija pēc rakstveida brīdinājuma saņemšanas noteiktajā termiņā nav novērsusi pārkāpumus, tiesa var apturēt tās darbību uz laiku līdz sešiem mēnešiem. Tāpat likumā noteikti gadījumi, kad, pamatojoties uz tiesas nolēmumu, partijas darbību var izbeigt, tai skaitā, ja partija nenovērš likuma pārkāpumu, kura dēļ tās darbība bija apturēta.

Brīdinājumus partijām par ziņu nesniegšanu UR sūtījis jau iepriekšējos gados. Praksē novērots, ka partijas ziņas par biedru skaitu un pilsonību iesniedz tikai pēc brīdinājuma saņemšanas vai prasības celšanas tiesā. Šogad likumā noteikto termiņu pārkāpušo partiju ir par trim vairāk nekā pērn. Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā Saeima pirmajā lasījumā ir atbalstījusi grozījumus Politisko partiju likumā, kas paredz no 2012.gada partijām iesniegt UR biedru reģistru, respektīvi, ne tikai skaitu, bet datus par konkrētām personām.

Kopumā politisko partiju reģistrā reģistrētas 50 partijas, 7 partiju apvienības. Informācija par politiskajām partijām pieejama arī http://www.ur.gov.lv/partijas.html

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu