CVK iesniegti paraksti par izglītību tikai latviešu valodā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrības "Sargi valodu un Latviju" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savāktie paraksti par izglītību tikai latviešu valodā šodien tika iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Kā pastāstīja VL līdzpriekšsēdētājs Saeimas deputāts Imants Parādnieks, kopā ir savākti 10 111 paraksti.

Parakstus, kas bija apkopoti aptuveni desmit biezās mapēs, šodien uz CVK nogādāja Parādnieks un VL līdzpriekšsēdētājs Saeimas deputāts Raivis Dzintars kopā ar domubiedriem. Par pasākumu lielu interesi izrādīja plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Savāktie paraksti tika nodoti CVK darbiniekiem, kas pie trijiem galdiem sāka apzīmogot saņemtās lapas.

Parakstus pārbaudīs

Kā TVNET informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa, CVK tagad jāveic iesniegto parakstu pārbaude, lai konstatētu, vai visas personas, kas parakstījušas Satversmes grozījumu projektu, ir balsstiesīgi Latvijas pilsoņi, vai kāds no pilsoņiem nav parakstījies vairākas reizes, kā arī vai visi paraksti ir tikuši notariāli apliecināti ne agrāk kā 12 mēnešus pirms iesniegšanas CVK.

Foto: LETA
CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars prognozē, ka parakstu pārbaude varētu ilgt divas nedēļas.

Ja pārbaude apliecinās, ka Satversmes grozījumu projektu ir parakstījuši vismaz 10 000 vēlētāju, CVK izsludinās nākamo likuma ierosināšanas posmu – 30 dienu parakstu vākšanu. Šajā laikā vēlētāji par Satversmes grozījumu projektu varēs parakstīties pašvaldību noteiktajās parakstu vākšanas vietās Latvijā un Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Gala vārds Saeimai

Satversmes grozījumu projekts tiks iesniegts Saeimai, ja abās parakstu vākšanas kārtās to būs atbalstījusi ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153232 vēlētāji. Ja Saeima vēlētāju iesniegto Satversmes grozījumu projektu pieņems bez satura labojumiem, tas stāsies spēkā. Ja Saeima to noraidīs vai grozīs, būs jārīko tautas nobalsošana. Lai Satversmes grozījumi tiktu pieņemti, tautas nobalsošanā tie jāatbalsta vismaz pusei no visiem balsstiesīgajiem pilsoņiem.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu