Miris kara noziegumos notiesātais Kononovs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā 88 gadu vecumā miris par Otrā pasaules kara noziegumiem Latvijā notiesātais Vasilijs Kononovs, ziņo Krievijas ziņu mediji. Sarkano partizānu par vainīgu kara noziegumos atzina arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielā palāta, izraisot asu Krievijas sašutumu.

Kononovs dzimis 1923.gada 1.janvāri. Kononova miršanas faktu aģentūrai "Ria Novosti" piektdien apstiprināja viņa advokāts Mihails Joffe.

Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palāta 2004.gada 30.aprīlī atzina Kononovu par vainīgu kara nozieguma izdarīšanā - viņa vadītā partizānu grupa 1944.gadā Mazo Batu ciemā nežēlīgi nogalināja vairākus civiliedzīvotājus un nodedzināja viņu mājas. Vēlāk lieta nonāca Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kur Kononovs zaudēja.

Krievijas ziņu aģentūrās Kononova nāves fakts atspoguļots Latvijai negatīvā gaismā. Tiek rakstīts, ka "Latvija Konovu pataisīja par kara noziedznieku", un ka viņš līdz pēdējam cerējis uz sava vārda attaisnošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu