Lembergiem Luksemburgā arestēti 85 miljoni ASV dolāru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lembergu ģimenei Luksemburgas bankā "V.P.Bank (Luxembourg)" pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras prasības arestēti 85 miljoni ASV dolāru (41,3 milj. latu), vēsta portāls Pietiek.com

Tomēr neesot skaidrības, kuram no Lembergu ģimenes oficiāli varētu piederēt kompānijas, kuru kontos arestēta iespaidīgā summa.

Ģenerālprokuratūra apstiprina, ka tas ir Anrijs Lembergs, savukārt persona, kura elektroniskajā pastā izplata Ventspils domes priekšsēdētāja preses paziņojumus un tajos parakstās kā Aivars Lembergs, portāla rīcībā esošos dokumentus, kuros šie 85 miljoni ASV dolāru minēti kā tieši Aivaram Lembergam arestēta manta, komentēja ar vārdiem:

"Kas gan šajos "papīros" būtu tik sensacionāls un nelikumīgs?!".

Arestē 85 miljonus

Saskaņā ar publiskotajiem dokumentiem izrādās, ka jau pirms trīsarpus gadiem pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras prasības arestēti 85 miljoni ASV dolāru, kas atrodas uzņēmumu "Barlette Investment Corporation", "Selda Resources Inc." un "Gradale Business Corp." kontos Luksemburgas bankā "V.P.Bank (Luxembourg) S.A.".

Dokumentos arestētie finanšu līdzekļi minēti kā Aivaram Lembergam piederoši, taču Ģenerālprokuratūra apliecina, ka arests tiem uzlikts gan kā Anrija Lemberga mantai, gan arī kā ar noziedzīgu nodarījumu saistītai mantai.

Aresta uzlikšanas pamatojums - "lai nodrošinātu mantisko jautājumu risinājumu kriminālprocesā, kā arī nodrošinātu iespējamo mantas konfiskāciju".

"Vitol" aizkulišu konflikts

No neoficiāliem avotiem "Pietiek" esot zināms, ka šīs iespaidīgās summas arestēšana bijusi par pamatu Lemberga un Ventspils naftas kontrolpaketes oficiālā privatizētāja koncerna "Vitol" aizkulišu konfliktam un tā attīstībai. Saskaņā ar šo avotu versiju Lembergam ar "Vitol" bijusi vienošanās, ka Lembergs no oficiālajiem privatizētājiem uzņēmumu atpirks, taču naudas līdzekļu arests devis Lemberga finanšu situācijai smagu triecienu un nepieciešamo summu viņš laikus nav spējis savākt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu