Krāpšanā apsūdzētais SC deputāts Silovs noliek mandātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas deputāts Juris Silovs, kuram izvirzītas apsūdzības krāpšanā, šodien nolēmis nolikt deputāta mandātu un Saeimas Prezidijā iesniedzis attiecīgu iesniegumu, TVNET informēja SC Saeimas frakcijā.

Uzņemas politisko atbildību

Silova partijas biedrs un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs informēja, ka šādi Silovs vēloties uzņemties politisko atbildību un neslēpties aiz deputāta imunitātes.

„Vēlos atteikties no Latvijas Republikas Satversmē paredzētās deputāta imunitātes, lai Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā realizētu savu tiesību aizstāvību, kā arī dotu iespēju frakcijai pilnā deputātu sastāvā īstenot tās politikas mērķus un pilnvērtīgi pārstāvēt savu vēlētāju intereses”, iesniegumā norāda Silovs.

Nākamais Silova vietā Saeimā pēc mandāta apstiprināšanas sāks strādāt Stopiņu domes deputāts Viktors Jakovļevs, kurš jau ir piekritis nākt strādāt parlamentā.

Apsūdzēts par krāpšanu lielā apmērā

"TV3" raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Silovs apsūdzēts par krāpšanu lielā apmērā un pirmā tiesas sēde gaidāma 26.aprīlī. Tas nozīmēja, ka Saeimai būtu jālemj par Silova izdošanu tiesāšanai.

Notikumi risinājušies laikā, kad Silovs pildīja Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pienākumus. Amatpersona slēpusi ar dienesta automašīnu izraisītas avārijas pēdas. Silovs notikušajā iesaistījis arī sievu, izmānījis apdrošināšanas atlīdzību, bet tagad abi ar dzīvesbiedri nonākuši uz apsūdzēto sola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu