No visām ģimenēm Latvijā 20% ir daudzbērnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā 20% ģimeņu ir daudzbērnu ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk bērnu, liecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) dati par pabalstu saņēmēju skaitu un Labklājības ministrijas (LM) rīcībā esošā informācija par daudzbērnu ģimeņu skaitu Latvijā.

Taču ministrijā norādīja, ka šie dati ir aptuveni, balstoties uz informāciju par ģimenes valsts pabalstu pieprasījušo skaitu.

Saskaņā ar VSAA datiem valstī kopumā ir aptuveni 181 tūkstotis ģimeņu, kurās audzina nepilngadīgus bērnus, no kurām 20% ir daudzbērnu ģimenes, pastāstīja ministrijas preses sekretāre Marika Kupče. Ministrijā uzskata, ka tā ir pietiekami nozīmīga sabiedrības grupa, kuras viedoklis ir jāņem vērā un kurai ir jāsniedz īpašs atbalsts.

“Ņemot vērā pašreizējās demogrāfiskās prognozes, valsts interesēs ir, lai šī sabiedrības daļa kļūtu daudz lielāka,” komentēja ministrijas pārstāve Kupče.

LM veiktā sabiedrības aptauja liecina, ka pastāv dažādi šķēršļi, lai pāri piepildītu vēlmi veidot ģimeni un radīt bērnus, kam lielā mērā ir sociālekonomisks raksturs – pār ģimenes tradīcijām pārsvaru gūst materiālās nodrošinātības un personiskās un ģimenes labklājības priekšnosacījumi.

“Sabiedrības aptaujas arī atklāj, ka daudzas ģimenes ekonomisku un citu apsvērumu dēļ nav varējušas piepildīt savu vēlmi pēc bērniem, audzināt tik daudz bērnu, cik ģimenes vēlētos,” par aptaujā iegūtajiem rezultātiem informēja Kupče.

Saskaņā ar VSAA datiem, kas izriet no pabalstu saņēmēju skaita, pašlaik Latvijā ir aptuveni 36 800 daudzbērnu ģimeņu, no tām aptuveni 25 tūkstošos ģimeņu aug trīs bērni, 7 tūkstoši ģimeņu ir ar četriem bērniem, divi tūkstoši ģimeņu ar pieciem bēriem un 2800 ģimeņu audzina sešus un vairāk bērnus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu