Rīgas Latviešu biedrības namā būs restorāns

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama pirmajā stāvā atkal būs restorāns, savukārt ēkas foajē daļā nākotnē gaidāmas diezgan lielas pārvērtības, pastāstīja RLB valdes priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais.

Restorāns atradīsies savā vēsturiskajā vietā, biedrības nama labajā pusē, kamīnzālē, kas agrāk kalpojusi kā restorāna viesu zāle. Paredzēts, ka restorāna īrnieks būs SIA "Preatore" – uzņēmums, kura pārziņā jau patlaban ir kafejnīca RLB nama pagrabstāvā. Par iespēju darboties restorānā iepriekš esot interesējušies arī vairāki sabiedrībā zināmi uzņēmumi, tomēr neviens no tiem galavārdu neesot pateicis.

RLB nama restorāns tiks atklāts ne vēlāk kā šovasar, solīja Čaklais.

Savukārt ēkas ieejas daļu nolemts atdzīvināt un pārveidot atbilstoši mūsdienu prasībām. Sīkākas detaļas gan Čaklais vēlējās pagaidām paturēt noslēpumā, taču sacīja, ka pēc pārveides foajē vairs nebūs tik tumšs un drūms kā agrāk.

Tiks modernizēta arī tā telpas daļa, kur atrodas apsardze un dažādas kontroles sistēmas, un rasts risinājums, kā ēkas foajē padarīt reizē reprezentablu un praktisku. Foajē pārveides laiks būs atkarīgs no pieejamā finansējuma un citiem apstākļiem.

"Mums nav citu variantu – nevar gribēt būt moderniem un attīstīties, bet reizē neko nedarīt," piebilda Čaklais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu