Āboltiņa aicina brīvības uguni sargāt kā lielāko sirds dārgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) aicina ne tikai šajos svētkos, bet arī turpmāk gādāt, lai mūsu sirdīs brīvības uguns kvēlotu pāri ikdienas rūpēm.

Savā apsveikumā Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 21.gadadienā viņa aicina valsts iedzīvotājus brīvības uguni sargāt kā lielāko sirds dārgumu.

"Mūsu dzimtene - Latvija sākas mūsu sirdīs. Brīva un neatkarīga dzimtene ir nenovērtējams dārgums, kas jāglabā mūsu sirdīs. Šo dārgumu mēs nespētu atgūt bez stipras ticības un nelokāmas pārliecības par savu un mums tuvo cilvēku nākotni - par mūsu Latvijas nākotni. Tā bija mūsu tautas stingrā un neatgriezeniskā apņēmība uzcelt jaunu un labāku nākotni saviem bērniem un mazbērniem," uzsver Āboltiņa.

Āboltiņa akcentē, ka šodien mūsu uzdevums ir nodot šo dārgumu nākamajām paaudzēm, nodot sirds uguni mūsu bērniem, lai viņi ar visu spēku un sirdi uzticētos brīvības dziļajai vērtībai.

Viņa arī atgādina, ka pirms 21 gada tika pieņemts drosmīgs un ilgi gaidīts lēmums. Tika pieņemta Deklarācija par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu, kas bija mūsu brīvības un demokrātisko vērtību stūrakmens. "Tas bija izšķirošs lēmums katram Augstākās padomes deputātam, kas toreiz teica jāvārdu Latvijas valsts nākotnei, tas bija izšķirošs lēmums arī katram Latvijas iedzīvotājam, kurā sirdī kvēloja ilgu uguns pēc brīvas un neatkarīgas dzimtenes," norāda Saeimas spīkere, sveicot iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā!

Kā ziņots, šodien plkst.12 notiks Saeimas svinīgā sēde, kas veltīta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Sēdē svinīgu uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja, bet tajā aicināti piedalīties Valsts prezidents, Ministru kabineta locekļi, Augstākās Padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, un ārvalstu diplomātiskais korpuss Latvijā.

Pēc svinīgās sēdes pie Saeimas nama paredzēta kopīga fotografēšanās.

Plkst.14 Saeimas priekšsēdētāja un deputāti aicina iedzīvotājus piedalīties akcijā "Izpušķo Latviju!", lai Brīvības pieminekļa pakājē no ziediem izveidotu Latvijas kontūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu