Par izglītību valsts valodā visaktīvāk parakstās jaunieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas centrā esošajās parakstu vākšanas vietās par Satversmes grozījumiem, kas paredz valsts skolās izglītību nodrošināt tikai latviešu valodā, pagaidām aktīvākie parakstītāji ir skolēni un jaunieši.

Skolēni un jaunieši parakstās visaktīvāk

Šodien, parakstu vākšanas pirmajā dienā, līdz plkst.13 Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā bija parakstījušies vairāk nekā 30 cilvēki. Kā skaidroja vēlēšanu komisijas pārstāve, lielākā daļa bijusi šīs pašas skolas skolēni, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Daudzi neesot paņēmuši līdzi pasi un solījušies parakstīties nākamajās dienās.

Savukārt Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā līdz plkst.13 bija parakstījušies vairāk nekā 20 cilvēki, arī lielākoties skolēni un jaunieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Parakstīties arī esot atnācis kāds skolēns, kuram tikko palikuši 18 gadi.

Parakstus vāks līdz 9. jūnijam

Kā ziņots, no šodienas līdz 9.jūnijam ilgs parakstu vākšana likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rosina papildināt Satversmes 112.pantu, nosakot, ka "valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā".

Noskaidrot parakstu vākšanas vietu adreses un darbalaikus vēlētāji var savā pašvaldībā, CVK interneta mājaslapā "www.cvk.lv" vai pa tālruni 67049999. Parakstu vākšanas vietu adreses un darba laiki pieejami arī pašvaldību mājaslapās un pašvaldību preses izdevumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu