Rīgā būs FIB reģionālais birojs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jau drīzumā Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) reģionālo Baltijas biroju pārcels no Tallinas uz Rīgu. Par to otrdien informēja tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs, kurš nule atgriezies no vizītes ASV, kur tikās arī ar FIB pārstāvjiem.

Biroja pārcelšana gan nenozīmējot, ka Latvijā pieaugusi noziedzība.

ASV likumsargi došot ieguldījumu cīņā pret kibernoziegumiem, narkotiku tranzītu un cilvēktirdzniecību.

Štokenbergs ASV ticies ar FIB pārstāvjiem, tostarp FIB izpilddirektora vietnieku Šonu Henriju (Shawn Henry). "Tā labā ziņa ir, ka mums ir panākta vienošanās, ka maija beigās vai jūnija sākumā FIB reģionālais birojs no Tallinas tiks pārvietots uz Rīgu.

Tas nozīmē, ka Latvijā strādās vairāki FIB darbinieki," klāstīja ministrs.

Uz Rīgu pārceļoties lielāku telpu dēļ

FIB biroja pārcelšana Latvijai došot iespēju ar to sadarboties visaugstākajā līmenī, turklāt sadarbība ir vieglāka, ja kolēģi atrodas tepat Rīgā. "Tas pragmatiskais iemesls ir saistīts arī ar to, ka ASV vēstniecībai Latvijā būs labākas telpas nekā Igaunijā," paskaidroja ministrs.

Ministrs arī domā, ka biroja pārcelšana ietekmēs attiecības ar Krieviju vislabākajā veidā. "Neaizmirsīsim, ka mēs sadarbojamies ar arī Krieviju gan terorisma apkarošanas jautājumos, gan organizētās noziedzības apkarošanas jautājumos. Tas varētu tikai uzlabot šo sadarbību. Kas attiecas uz Krieviju – tai ir savi specdienesti, kas darbojas Latvijas teritorijā, tā ka tā ir realitāte," piebilda ministrs.

Ministrs sarunā ar žurnālistiem par tikšanos ar FIB pārstāvjiem pastāstīja arī kādu joku.

"Es, protams, ar viņiem jokoju, ka es cerēju satikt Skalliju un Malderu [pasaulē plaši pazīstamā seriāla un filmas tēli – FIB aģenti Fokss Malders un Dana Skallija], bet tas sapnis nepiepildījās. Jūs atceraties – no "X-failiem"," teica ministrs.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu