Lembergam jāzvēr vai jāgatavojas nepatikšanām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Anglijas tiesa esot noraidījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga aizstāvības argumentus un līdz piektdienas pēcpusdienai viņam būšot jāzvēr par saviem īpašumiem, vēsta portāls "Pietiek.com".

Liek ar zvērestu apliecināt aktīvu sarakstu

Vakar Anglijas tiesā notika sēde Lemberga lietā, kurā viņam uzlikts pienākums ar zvērestu apliecināt savu aktīvu sarakstu. Pēc tiesas sniegtās informācijas, bija paredzēts lemt par pieteikumu mainīt iepriekš pieņemtu lēmumu, savukārt neoficiālā informācija liecina, ka galvenais jautājums bija par informācijas sniegšanu par Lemberga aktīviem.

Neraugoties uz sīvo pretošanos, līdz šīs piektdienas plkst.16 pēc Grīničas laika

Ventspils mēram nāksies Anglijas tiesai ar zvērestu apliecināt savu aktīvu sarakstu, mēģināt izdomāt jaunu veidu, kā no šīs zvērēšanas izvairīties, vai arī rēķināties ar iespaidīgām nepatikšanām,

varbūt pat šķiroties no daļas viņam it kā nemaz nepiederošo īpašumu, raksta portāls.

Šādu lēmumu pieņēmusi Anglijas un Velsas Augstākā tiesa.

Jau ziņots, ka savu īpašumu patiesais apjoms Lembergam jāuzrāda tā sauktajā "Latvijas kuģniecības" (LK) kuģu fraktēšanas lietā, kuras ietvaros sākotnēji apķīlāta tika Ventspils mēra oponenta Oļega Stepanova manta, bet nu pienākusi arī paša Lemberga kārta.

Lemberga oficiālo īpašumu saraksts atbilstoši viņa amatpersonas deklarācijai ir diezgan pieticīgs, taču gluži citādi izskatās Lembergu ģimenei patiesībā piederošo īpašumu saraksts, kurā uzskaitītās mantas kopējā vērtība varētu būt lēšama pat ap vairākiem simtiem miljonu dolāru, izpētījis portāls.

Pietiek.com norāda, ka Lembergs dažādi centies izvairīties no nepatīkamās zvērēšanas - sākumā uz brīdi "saslimstot", bet tad ar advokāta starpniecību tiesu mēģinot pārliecināt, ka pret viņu vērstā koncerna "Vitol" prasība esot politiski un ļaunprātīgi motivēta, tiesa nemaz neesot tiesīga to viņam pieprasīt, turklāt viņam nogādātais tiesas lēmums par iespējamo Lemberga aktīvu arestu neesot iztulkots latviski. Lembergs tiesai arī uzsvēris, ka esot Latvijā valdošās koalīcijas pārstāvis

Anglijas un Velsas Augstākā tiesa otrdien kā nepamatotus noraidījusi visus Lemberga aizstāvības argumentus.

Lembergs guļot mierīgi

Pats Lembergs otrdien nevēlējās atbildēt uz "Pietiek.com" jautājumu, kā viņš gatavojas rīkoties tālāk. Raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Lemberga atbilde britu tiesai būtiski ietekmēs viņa tiesvedību Latvijā. Ja Lembergs daudzus īpašumus atzīs, tad Latvijas prokuratūrai būs vieglāk pierādīt savas apsūdzības. Ja Lembergs atteiksies, uz šiem īpašumiem varēs pretendēt citi. Savukārt, ja Ventspils mērs samelos, Londonas tiesa Lembergu varēšot ievietot cietumā par izrādīto necieņu pret tiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu