Prezidenta amatam oficiāli pieteikts Zatlers

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienības "Vienotība" un "Par labu Latviju" (PLL) ceturtdienas rītā oficiāli pieteikušas pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera kandidatūru valsts pirmās personas amatam, apliecināja Saeimas kancelejā.

"Vienotība" un PLL piesaka Zatleru prezidenta amatam

Pirmie - jau plkst. 8 - Zatlera kandidatūru oficiāli pieteica "Vienotība", bet aptuveni pēc pusstundas arī PLL.

PLL Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns žurnālistiem apliecināja, ka Zatlera kandidatūru prezidenta vēlēšanām pieteicis visas frakcijas vārdā un viņam nav šaubu, ka frakcija par šo pretendentu arī nobalsos.

Politiķis arī pastāstīja, ka aicinājis visas frakcijas, kas atbalsta Zatleru, parakstīt kopēju iesniegumu, taču "Vienotība" no šādas iespējas atteikusies.

Šlesers par Zatleru nebalsošot

PLL Saeimas frakcijas vadītājs uzskata, ka frakcijā nevienam deputātam nav līdzīgu domu kā LPP/LC līderim Aināram Šleseram, kurš paziņojis, ka par Zatleru nebalsos, ja viņš atbalsta viendzimuma pāru reģistrēšanu. Zalāns esot aicinājis Šleseru personīgi izrunāties ar Zatleru, lai precizētu prezidenta viedokli šajā jautājumā.

Kandidātus Valsts prezidenta vēlēšanām varēs pieteikt līdz 24.maijam.

Lai Zatlers tiktu atkārtoti ievēlēts prezidenta amatā, nepieciešama 51 deputāta balss.

Plānots, ka Valsts prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 2.jūnijā.

Par izvirzītajiem kandidātiem būs jābalso vienlaikus aizklātā balsošanā ar vēlēšanu zīmēm.

Kuluāros minēti vairāki kandidāti

Jau vēstīts, ka ceturtdien sākas Valsts prezidenta amata kandidātu oficiāla pieteikšana. Pagaidām oficiāli izskanējis tikai viena pretendenta - pašreizējā prezidenta Valda Zatlera - vārds. Tomēr kuluāros virmo arī vairāku citu kandidātu vārdi, tostarp valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas, Zaļo un zemnieku savienības pārstāvja Andra Bērziņa, kurš ievēlēts no Vidzemes, vārds. Tāpat pieļauts, ka cits kandidāts tomēr padomā ir arī "Vienotībai", kuras līdere Solvita Āboltiņa jau vairākkārt neoficiāli minēta kā iespējamā apvienības kandidāte valsts pirmās personas krēslam, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu