Zatlers iebilst pret sasteigtām prezidenta vēlēšanām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Četrus gadus amatā aizvadījušais Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka jāmaina likumdošana, nosakot lielāku laika sprīdi starp Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšanu un balsojuma dienu Saeimā.

To Zatlers pauda Latvijas Televīzijas raidījumā „100.panta Preses klubs”.

"Ir jāsaprot, ka laikam starp izvirzīšanu un balsošanu ir jābūt lielākam nekā tas ir šobrīd. Likumā šis būtu jāpārskata, lai sabiedrībai būtu iespējas tomēr novērtēt kandidātus un lai partijām kandidāti būtu jānosauc savlaicīgi," sacīja Zatlers.

Pašlaik starp kandidātu izvirzīšanu un balsojuma dienu ir nedēļa.

Vienlaicīgi viņš sacīja, ka iestājas par tautas vēlētu prezidentu. „Mācība pēc četriem gadiem amatā rāda, ka ir tāda nepieciešamība, ne tāpēc, ka cilvēkiem ir vēlēšanās, bet neesam spējuši iepriekšējā regulējumā panākt, lai prezidenta ievēlēšanas process ir caurspīdīgs, saprotams, arī godīgs."

Zatlers nekomentē Bērziņa kandidatūru

Zatleram bija grūti sniegt atbildi uz jautājumu, kāpēc uz Valsts prezidenta amatu viņš joprojām ir vienīgais pieteiktais kandidāts. Valsts prezidenta amatam minētā Andra Bērziņa (Zaļo un zemnieku savienība) kandidatūru viņš atteicās komentēt.

"Iespējamo kandidātu ir bijis krietni vairāk. Šodien, izņemot manu kandidatūru, citas nav iesniegtas. Es labprāt atturētos no iespējamībām," sacīja Zatlers, norādot uz divām izvirzīšanas dienām, kas vēl ir priekšā.

Kandidātu pieteikšana noslēgsies 24.maijā, bet vēlēšanas notiks 2.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu