Kruīza kuģa dēļ aptur Rīgas HES darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai Rīgas pasažieru ostā varētu ienākt un Daugavā apgriezties vēsturē lielākais uzņemtais kruīza kuģis "Costa Pacifica", uz laiku apturēta Rīgas hidroelektrostacijas darbība. Šādā veidā tiek samazināta upes straume.

Itālijas kruīza kompānijai piederošais kuģis "Costa Pacifica" ir 35 metrus plats, 290 metrus garš, un uz tā klāja iespējams uzņemt līdz 3700 pasažieru. Šodien kruīza laikā Rīgā no plkst.8 līdz 18 viesojas 3000 tūristu.

Milzīgais kruīza kuģis Latvijā šovasar iegriezīsies vēl trīs reizes, šodien pastāstīja kuģa kapteinis Džakomo Longo. "Costa Pacifica" šogad dosies četros kruīza braucienos, kuru laikā piestās Rīgā. Nākamreiz lielais kuģis ostā būs redzams jau pēc 11 dienām un vēl divas reizes piestās augustā.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Ameriks (LPP/LC) šodien, viesojoties uz kruīza kuģa klāja, kapteinim uzdāvināja Rīgas Brīvostas pārvaldes ģerboni, savukārt kuģa kapteinis Amerikam - kuģa modeli uz koka paliktņa.

Longo, kuram pie kuģa stūres ir 13 gadu pieredze, norādīja, ka iebraukšana Rīgas ostā noritējusi bez problēmām, tomēr sarežģījumi tik lielam kuģim varētu rasties stipra vēja laikā.

Ameriks šodien žurnālistiem sacīja, ka Baltijas jūras reģiona valstis ir kļuvušas par pievilcīgu tūrisma galamērķi un šogad Rīgas ostā plānots sagaidīt 75 kruīza kuģus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu