Lemberga seifu arī šodien neizdodas atvērt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mēra Aivara Lemberga kabinetā novietoto seifu KNAB nevar atvērt kopš vakardienas, jo īpašnieks piemirsis kodu. Tas varētu likties smieklīgi, ja vien seifa īpašnieks nebūtu korupcijā un naudas atmazgāšanā apsūdzētais Lembergs, kurš dara visu, lai Latvijas vēsturē vērienīgākās kratīšanas pārvērstu par farsu sabiedrības acīs. KNAB pieaicinātajiem speciālistiem arī ceturtdien nav izdevies atmūķēt seifu.

Centieni atvērt seifu Ventspils domē turpināsies nākamnedēļ, pastāstīja Lemberga advokāte Sandra Sleja.

"Seifa durvis pašlaik ir aizzīmogotas, jo pieaicinātie puiši ceturtdien tās nespēja atvērt," paskaidroja Sleja.

KNAB pieaicinātie speciālisti jau trešdien četras stundas urbuši seifu, ceturtdien vīri ieradušies ar iespaidīgākiem instrumentiem, taču arī pēc aptuveni stundas secinājuši, ka seifu ar tiem atmūķēt nav iespējams, un teikuši, ka "kaut kas vēl ir vajadzīgs".

Piektdien urbšana netikšot turpināta, jaunus paņēmienus nepadevīgā seifa atvēršanā varētu likt lietā nākamnedēļ. "Cīņa turpināsies jaunnedēļ," piebilda Sleja.

Lembergs pašlaik nav aizturēts, un jaunas informācijas saistībā ar viņu neesot.

Jau vēstīts, ka KNAB trešdien uzrādījis lēmumus par kratīšanu Ventspils mēra kabinetā, Puzes īpašumā un Lemberga lietošanā esošajā automašīnā.

KNAB darbinieki trešdien kratīšanas laikā vēlējušies piekļūt Lemberga kabinetā esošā seifa saturam, taču tas nav izdevies, jo Lembergs nav atcerējies seifa kodu. Viņš apgalvojis, ka šo seifu sen nav lietojis un neatceras, kā to atvērt. Viņam šajā seifā nekā neesot.

Trešdien un ceturtdien KNAB veicis kratīšanu vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs. Kratīšana veikta Ventspils un Rīgas domē, brīvostas pārvaldē, Lemberga ģimenei piederošajā īpašumā Puzē, laikrakstā "Diena", "Mediju namā" un citviet. Kratīšanu sankcionējusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu