SCP aicina iesaistīt valdībā "Saskaņas centru"

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienībā "Vienotība" ietilpstošā "Sabiedrība citai politikai" (SCP) par vienīgo iespēju saglabāt valstī stabilitāti uzskata opozīcijā esošā "Saskaņas centra" (SC) iesaistīšanu valdībā. SCP valdes loceklis Artis Pabriks teica, ka partija aicinās premjeru Valdi Dombrovski vienoties ar SC un aicināt politisko spēku valdībā. Par to "Vienotības" valde spriedīs jau svētdienas vakarā.

"Mēs saprotam, ka tā nav droša un laba izvēle, bet vienīgā kā situāciju var mainīt," sacīja Pabriks.

"Pašreiz vienīgā iespēja, kā saglabāt valstī stabilitāti un mazināt iespējamos riskus saistībā ar ekonomiku un arī ārpolitiku, ir mēģināt vienoties ar "Saskaņas centru" un aicināt viņus valdībā. Prezidents skaidri un nepārprotami norādīja uz atsevišķa cilvēka un oligarhu ietekmi uz politiku, un vienīgais, kā to var mainīt, ir mainīt balansu valdībā," pauda Pabriks.

Viņaprāt,

SC piedaloties valdības darbā, premjeram būtu lielākas manevra iespējas un valdības vadītājs nebūtu atkarīgs no dažiem cilvēkiem.

Vienlaikus Pabriks atzina, ka premjers neesot pārāk priecīgs par šo izvēli, un norādīja - ne SCP, ne Pabriks, ne Aigars Štokenbergs nav SC lobijs.

"Mēs apzināmies riskus, ko nozīmē SC aicināšana valdībā, mums ir dažādi viedokļi atsevišķos jautājumos, mums nav skaidra viņu nostāja par 2012.gada budžetu, bet es domāju, ka šie riski atmaksāsies, jo visa pasaule zina, ka Latvijas attīstībai traucē oligarhi," teica Pabriks.

Pabriks redz divus iespējamos valdības variantus

Pēc SCP līdera domām, ir jāizšķiras starp diviem iespējamiem variantiem - valdību veido "Vienotība" un SC vai "Vienotība", SC un Zaļo un zemnieku savienība. Par sfērām, kuras varētu uzticēt SC, gan vēl esot pāragri spriest, taču šī partija ir "jāmēģina integrēt Latvijas politikā, jo ignorējot viņus, atstājot malā, valstij nekāda labuma nebūs".

Pabriks arī uzsvēra, ka tik dziļa politiskā krīze nevar atstāt labu iespaidu uz ekonomiku, norādot, ka ekonomikas stabilitātes simbols bija Valdis Dombrovskis. Prezidenta paziņojums, pēc Pabrika domām, ir devis ļoti lielu triecienu šai valdībai.

SCP līderis atzina:

"Man ir grūti godīgi paust atbalstu Zatlera solim." Tomēr pilnībā šādas rīcības sekas varēs izvērtēt pēc laika.

"Tas bija riskants solis dažas dienas pirms prezidenta vēlēšanām un, valstij izejot no krīzes," piebilda Pabriks.

"Vienotība" jau svētdien spriedīs, vai prezidenta vēlēšanās atbalstīt Zatleru

Artis Pabriks arī atzina, ka pēc Zatlera sestdienas paziņojuma būs jādiskutē par apvienības "Vienotība" iepriekš pausto atbalstu Zatleram. Šo jautājumu apvienības valde izskatīs jau šovakar.

Vaicāts pēc personīgā viedokļa, Pabriks bija izvairīgs: "Ir jāredz alternatīvas."

Politiķis atzina, ka pēc sestdienas notikumiem situācija ir radikāli mainījusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu