Lemberga seifs beidzot atvērts; atrod 1977.gada diplomu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ap plkst.16 beidzot izdevies atvērt seifu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") domes darba kabinetā. Seifu Lembergs neesot izmantojis jau četrus gadus. Šī epopeja ap Lemberga seifu būtu smieklīga, ja vien tā īpašnieks nebūtu korupcijā un naudas atmazgāšanā apsūdzētais jeb viens no tiem, kurus savā uzrunā, paziņojot par Saeimas atlaišanu, Zatlers nosauca par "valsts nozadzējiem".

Seifā atrod Lemberga diplomu

Kā TVNET pastāstīja Ventspils domes pārstāve Kristīne Duļbinska, seifā atrasti "ļoti veci dokumenti no 1996. un 1999.gada", kā arī 1977.gada diploms Aivaram Lembergam Roberta dēlam par sekmīgi nokārtotu eksāmenu un iegūtu ekonomista kvalifikāciju Latvijas valsts universitātē. Dokumentiem nav nekādas būtiskas nozīmes.

Seifā netika atrasts nekas izmeklēšanai nozīmīgs, apgalvoja arī Lemberga advokāte Sandra Sleja.

To advokāte secinājusi, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki neesot paņēmuši līdzi neko no seifa satura. Pēc Slejas teiktā, seifā bijuši ieslēgti tikai "ļoti veci dokumenti no 1996. un 1999. gada". Lembergs iepriekš pieļāva, ka seifā varētu būt tā lietošanas instrukcija, - šis pieņēmums gan bija izrādījies maldīgs, jo nekas tāds tur atrasts neesot.

Četri speciālisti urba un zāģēja

Četri KNAB piesaistītie speciālisti šodien seifu, urbjot un zāģējot, centās atvērt vairākas stundas - jau no plkst.11.30. Seifu izdevās atvērt tikai ar trešo piegājienu - iepriekšējie divi mēģinājumi pagājušajā nedēļā beidzās bez rezultātiem.

Lembergs bija aizmirsis seifa kodu

Tā kā KNAB 25.maijā veiktās kratīšanas laikā Lembergs nespēja atcerēties seifa kodu, nācās meklēt risinājumu, kā tomēr seifu atvērt.

Ventspils mērs šo seifu neesot lietojis četrus gadus: "Man nebija nekas tāds, kas tur iekšā liekams. Man likās, ka es to kodu atceros, bet izrādījās, ka nē."

"Labākais ir tas, ka man mājās ir vienu drošības pakāpi augstāks seifs, lielāks par šo. Šim ir ceturtā, bet man [mājas seifam] ir piektā - augstākās drošības - pakāpe. [..] Paldies Dievam, mājās seifu es biju atstājis vaļā. Vienīgais, kas tur glabājas, ir Trīszvaigžņu ordenis," iepriekš stāstīja Lembergs.

Ventspils mērs iepriekš pieļāva, ka, iespējams, kāds varbūt domā, ka viņš patiesībā kodu atceras, bet tikai vazā citus aiz deguna. "Varbūt kāds domā, ka es speciāli vai kā. Pilnīgi droši - nespeciāli," sacīja Lembergs. Viņš uzsvēra, ka vairākkārt atvainojies gan KNAB darbiniekiem, gan citiem šajā notikumā iesaistītajiem, jo tiešām nevarot kodu atcerēties. Arī Lemberga advokātei bijis speciāli jābrauc no Rīgas uz Ventspili, kā arī līdz vēlai naktij jābūt klāt, kamēr notika mēģinājums seifu atmūķēt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu