LPP/LC un PLL deputātiem Šlesera piemēram nebūšot jāseko

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LPP/LC deputātiem, kas Saeimā strādā apvienības "Par labu Latviju" (PLL) sastāvā, būs brīvais balsojums Valsts prezidenta vēlēšanās, par trešdien pieņemto partijas valdes lēmumu informēja partijas preses sekretārs Ģirts Dripe.

Prezidenta vēlēšanās būšot brīvais balsojums

Tādējādi šīs partijas deputātiem nebūs jāseko līdera Aināra Šlesera piemēram, kurš trešdien paziņoja, ka par Valdi Zatleru vairs nebalsos, bet Valsts prezidenta vēlēšanās atbalstīs otru kandidātu – Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība).

Šlesers viedokli mainīja pēc Zatlera sestdienas lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu, kuras viens no iemesliem bija Saeimas negatīvais balsojums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūgumu atļaut veikt kratīšanas Šlesera dzīvesvietās. Šlesers trešdien novēlēja veiksmi pašreizējam prezidentam Zatleram nākamajās Saeimas vēlēšanās un teica, ka redz viņu premjera amatā.

"Ir nepieciešams cilvēks, kurš spētu nodrošināt, lai izpildvara strādātu tā, kā tas ir solīts Latvijas sabiedrībai. Uzskatu, ka Latvijai nepieciešams līderis, kurš spējīgs nodrošināt to, ka valsts var veiksmīgi attīstīties, kurš varētu iedvesmot tautu, esmu nolēmis atbalstīt Valdi Zatleru, bet kā nākamo Ministru prezidentu," trešdien pavēstīja Šlesers.

Iepriekš pausto atbalstu Zatleram atsaukuši arī trīs apvienībā ietilpstošie Tautas partijas deputāti, savukārt apvienībā esošais Liepājas partijas pārstāvis Oskars Zīds iepriekš paudis atbalstu Zatleram, bet Aija Barča savu izvēli neatklāj.

Apvienības PLL sastāvā kopumā ir astoņi deputāti – trīs Tautas partijas, divi LPP/LC un divi Liepājas partijas, kā arī kustības "Par labu Latviju" pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu