Olšteins noliek Saeimas deputāta mandātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas deputāts Klāvs Olšteins (V) ir pieņēmis lēmumu nolikt deputāta mandātu.

"Tā kā par Valsts prezidentu 10.Saeima neievēlēja Valdi Zatleru, es nolieku 10.Saeimas deputāta mandātu, iestājoties par godīgu un tiesisku Latviju," savā preses paziņojumā norāda Olšteins.

"Mans lēmums ir pamatots ar šo vēsturisko soli, kurā Latvijai ir iespēja izdarīt pagriezienu uz demokrātisku, tiesisku un godīgu valsti, kurā ir viens likums un viena taisnība visiem," skaidro Olšteins.

Viņš uzskata, ka katram iedzīvotājam vispirms ir jādomā, ko viņš var darīt Latvijas labā, un tikai pēc tam - ko valsts var dot. Olšteins aicina cilvēkus iesaistīties sabiedriskos procesos un politikā, lai Latvija kļūtu par valsti, kuru neietekmē oligarhu intereses.

Kā ziņots, Olšteins šodien, uzstājoties debatēs pirms Valsts prezidenta vēlēšanām, publiski apsolīja nolikt savu deputāta mandātu, ja līdzšinējais Valsts prezidents Zatlers netiks pārvēlēts.

Saeima par Valsts prezidentu otrajā vēlēšanu kārtā ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņu aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, pret - 44. Par Zatleru nobalsoja 41 tautas kalps, pret - 56.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Saskaņā ar likumu prezidents uzskatāms par ievēlētu ar ne mazāk kā 51 balss vairākumu.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtās informācijas, Olšteinam noliekot deputāta mandātu, Saeimā iekļūs Madars Lasmanis (V), savukārt tā dēvēto cieto mandātu iegūs Jānis Reirs (V).

Savukārt par Valsts prezidentu ievēlētā Andra Bērziņa vietā patstāvīgo mandātu iegūs Laimis Šāvējs (ZZS), bet Saeimā iekļūs Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu