Bērziņš varētu mēģināt atcelt Zatlera rīkojumu par Saeimas atlaišanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētais prezidents Andris Bērziņš izvairīgi atbildēja, taujāts vai varētu atcelt līdzšinējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu atlaist Saeimu, intervijā Latvijas radio sakot, ka šis jautājums ir vērtējams, ja parādīsies tādi apstākļi un situācija. Lai gan politologi atzīst, ka jaunievēlētam prezidentam nav šādu tiesību.

Zatlera lēmumu vērtē kā pārsteidzīgu

Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai viņš atcels Zatlera rīkojumu, viņš skaidroja, ka viņš Zatlera lēmumu vērtē kā pārsteidzīgu un rīkošoties, izvērtējot situāciju. Taču viņš nerīkošoties pārsteidzīgi.

"Ja būs argumenti, ka vajadzētu atcelt, es rīkošos visiem saprotami. Taču nav pamata teikt, ka es gatavojos to darīt,"

apgalvoja jaunievēlētais prezidents.

Viņš skaidroja, ka šis jautājums ir vērtējams, ja parādīsies tādi apstākļi un situācija. Būšot jāvērtē kādas ir šā izaicinājuma sekas - kāda būs situācija ar budžeta ieņēmumiem un budžeta veidošanu.

Deputāti nevarēšot strādāt priekšvēlēšanu gaisotnē

Bērziņš pauda viedokli, ka vairums deputātu nebūs gatavi konstruktīvi rīkoties priekšvēlēšanu gaisotnē.

Jau vēstīts, ka šodien Saeimas deputāti ar 53 balsīm par Valsts prezidenta amatā ievēlēja eksbaņķieri un Saeimas deputātu Andri Bērziņu.

Kā zināms, līdzšinējais Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc Saeimas lēmuma neatļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā sestdien paziņoja, ka ierosina atlaist Saeimu.

Par šo priekšlikumu pilsoņiem tagad būs jābalso referendumā.

Jaunievēlētais prezidents teorētiski var atcelt šo rīkojumu.

Tikmēr tauta pie Latvijas radio ēkas un Saeimas pauž neapmierinātību ar jaunievēlēto prezidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu