ST aptur Muižnieces pilnvaras

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satversmes tiesa (ST) šodien apturēja tiesneses Vinetas Muižnieces pilnvaras līdz nākamajam kriminālprocesa virzītāja lēmumam attiecībā uz Muižnieci.

Pievienots Muižnieces komentārs

Jautājumu skatīja slēgtā sēdē

Šo jautājumu tiesneši skatīja slēgtā sēdē. Pēc slēgtās sēdes Muižniece nepiedalījās ST priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanās.

Muižniece žurnālistiem sacīja, ka viņai šāds notikumu pavērsiens bijis negaidīts, taču uzsvēra, ka nelikumīgas darbības nav veikusi.

Tā kā prokuratūrā šāds lēmums pieņemts, viņa uzskata, ka ir darījusi labāko, ko šajā situācijā varējusi, - lūgusi apturēt savas pilnvaras.

Viņa izteica cerību, ka tieslietu sistēma spēs izturēt politiķu spiedienu, lai kāds tas būtu.

Uz tieslietu sistēmu izdarot politisko spiedienu

Muižniece sacīja, ka var piekrist Valsts prezidenta Valda Zatlera teiktajam, ka uz tieslietu sistēmu tiek izdarīts politiskais spiediens. Vaicāta, kurš to dara, viņa sacīja, ka secinājumus var rast katrs pats. Viņa cer uz taisnīgu procesa virzību.

Pati rosināja

Jau ziņots, ka pati Muižniece ierosināja apturēt viņas pilnvaras, ņemot vērā informāciju, kas saņemta no Ģenerālprokuratūras.

To Muižniece paziņoja šodien pirms ST sēdes, kurā paredzētas tiesas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas.

Muižniece lūdza lemt jautājumu par viņas pilnvaru apturēšanu līdz sāktā kriminālprocesa pabeigšanai, lai netiktu traucēts tiesas darbs un apšaubīti šajā laikā tiesas pieņemtie lēmumi.

ST tiesneši devās izlemt šo jautājumu slēgtā sēdē. Savukārt priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanu procesā tika pasludināts pārtraukums līdz jautājuma izlemšanai par Muižnieci.

Sākts kriminālprocess par protokola viltojumu

Kā ziņots, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers 1.jūnijā pret Muižnieci sāka kriminālprocesu par dienesta viltojumu.

Jau ziņots, ka par Muižnieces iespējamiem pārkāpumiem 23.februārī speciāli sasauktā preses konferencē informēja tagadējā Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne (V) un Aleksejs Loskutovs (V).

Muižniece viņai izteiktos pārmetumus iespējamā komisijas sēdes protokola viltošanā iepriekš noraidīja, nosaucot tos par politiskajām intrigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu