TV3 noraida sazvērestību; Dronka sola sūdzēties SAB

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Telekompānijas TV3 ziņu veidotāji noraida politiķu paustos pārmetumus par sazvērestību saistībā ar rezonansi izraisījušo sižetu, kurā redzams jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) un paustas bažas par balsojuma godīgumu. Deputāts Aivars Dronka (ZZS) apsver iespēju vērsties pret žurnālistiem Satversmes aizsardzības birojā (SAB) par Valsts prezidenta nomelnošanu.

Saruna ierakstīta nejauši

"Žurnālists var raidīt visu, ko viņš ir nofilmējis publiskā vietā. Mēs tādu sarunu ierakstījām, nelauzāmies neviena guļamistabā. Neredzu iemeslu, kāpēc mēs to nevarētu rādīt. Mēs jau arī sakām, ka tas rada aizdomas," norādīja TV3 ziņu producents Vairis Stašāns.

Viņš pastāstīja, ka Bērziņa un Dronkas saruna ierakstīta nejauši, jo kamerai mikrofons ir jutīgāks par cilvēka ausi. Tautas kalpi domājuši, ka viņus nedzird. Saruna radījusi aizdomas par balsu meklēšanu.

Radīja aizdomas par balsu meklēšanu

"Viņi saka, ka runājuši par debatēm, bet, pazīstot politiķus, neesmu redzējis, ka viņi apspriestu debatētājus. Parasti runā par citām lietām. Par to liecināja arī intonācijas, ķermeņa valoda. Tas, ka viņi mēģināja runāt maksimāli klusi, radīja aizdomas, ka notiek balsu meklēšana," pavēstīja Stašāns.

Piektdien gaidāms turpinājums....

TV3 ziņu producents neuzskata, ka žurnālista rīcība būtu izvērtējama, bet piektdienas vakarā gaidāms šā temata turpinājums.

Deputāts domā vērsties tiesā

Deputāts Dronka sacīja, ka notikusi Valsts prezidenta apmelošana, ko var uzskatīt par valstisku apdraudējumu, tādēļ viņš apsver iespēju vērsties SAB. ZZS pārstāvis uzskata, ka saruna ir izrauta no konteksta un pasniegta citā gaismā. Dronka apgalvo, ka ar Bērziņu runājis par debatētājiem Saeimas tribīnē.

TV3 ceturtdienas vakara ziņu raidījuma sižetā tiks stāstīts par jaunievēlēto Valsts prezidentu Bērziņu un demonstrēta atbilde no oficiālās preses konferences pēc apstiprināšanas amatā par aizkulisēs dzirdēto tirgošanos ar balsīm. Bērziņš atbild, ka viņa rīcībā šādas informācijas nav. Tālāk sižetā parādās fragments no Saeimas sēžu zāles, kurā Bērziņš sarunājas ar Dronku. Tajā Bērziņš prasa: "Kā tie Saskaņas puikas?", kā arī – "Un kā tad Rasnačs?" Savukārt Dronka atbild: "Normāli, normāli."

Deputāti apgalvo, ka saruna bijusi par debatētājiem, savukārt žurnālisti pauduši aizdomas par balsojuma godīgumu.

Rasnačs ir Nacionālās apvienības pārstāvis. Frakcijas septiņi deputāti pauda stingru atbalstu esošā prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanai amatā. Savukārt "Saskaņas centrs" frakcijā lēma par brīvo balsojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu