81% iedzīvotāju Šleseru, Šķēli un Lembergu uzskata par oligarhiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

81% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Ainars Šlesers, Andris Šķēle un Aivars Lembergs ir oligarhi, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju "LNT" un raidījumu "900 sekundes" veiktais pētījums.

Tikai 7% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Šlesers, Šķēle un Lembergs nav oligarhi, savukārt 12% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

89% - aptaujāto Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju piekrīt viedoklim, ka oligarhi ietekmē Saeimas, valdības un citu valsts institūciju darbu,

60% uzskata, ka noteikti ietekmē, un 29% uzskata, ka oligarhi drīzāk ietekmē Saeimas, valdības un valsts institūciju darbu.

Tikai 7% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka oligarhi neietekmē Saeimas un citu institūciju darbu, 6% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka drīzāk neietekmē, 1% uzskata, ka noteikti neietekmē valsts institūciju darbu. 4% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujā piedalījušies 1000 ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu