Žaneta Jaunzeme-Grende pievienojas partijai "Visu Latvijai!"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijusī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende paziņojusi, ka pievienojas partijai "Visu Latvijai!".

Savā publiskajā motivācijas vēstulē Jaunzeme-Grende norāda, ka, tāpat kā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, līdz šim ir bijusi politiski neitrāla. To prasījis gan viņas darbs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājas amatā, gan pārliecība, ka patiesas pārmaiņas Latvijai var nest nevis politiķi, bet gan mūsu pašu iesaiste savas nākotnes lemšanā un radīšanā.

Pateicoties godprātīgo uzņēmēju patriotismam, valsts vēl joprojām spēj iekasēt ap četriem miljardiem latu gadā. Tas nav daudz, bet pilnīgi pietiekami, lai atbalstītu savas tautas izaugsmi. Tā vietā esošā politiskā sistēma konsekventi izšķiež naudu savējiem, apgalvo Jaunzeme-Grende.

"Es vēlos dzīvot Latvijā, bet negrasos samierināties ar dzīvi oligarhu kontrolētā Latvijā," uzsver Jaunzeme-Grende. Vienīgais pieņemamais veids, kā izbeigt šo patvaļu 20 gadu garumā, esot latviešu tautas intereses aizstāvošu partiju uzvara demokrātiskās vēlēšanās.

Līdz šim faktiski jebkuras Latvijas partijas sekmīgs starts vēlēšanās bijis atkarīgs no dažu prihvatizācijas laiku "varoņu" finansiālās labvēlības, kas pēcvēlēšanu periodā partijām bija cītīgi "jāatstrādā", uzskata Jaunzeme-Grende.

"Es izvēlos rīkoties, iestājoties partijā, kura pilda solījumus un rīkojas pēc sirdsapziņas. Šī partija ir "Visu Latvijai!". Solījums cīnīties par latviešu valodu tiek pildīts. Tāpēc es esmu parakstījusies par valsts apmaksātu izglītību tikai latviešu valodā un šodien uz to aicinu arī visus līdzcilvēkus," sacīja Jaunzeme-Grende.

"Pasaulē nav nevienas valsts, kas būtu kļuvusi turīga, regulāri apkrāpjot līdzpilsoņus un izšķiežot naudu viduvējībai, nevis investējot izcilībā. Tāpēc godīgums un izcilība nav tikai skaisti vārdi, ar kuriem bārstīties svinīgās runās, bet gan latviešu tautas nākotnei kritiski svarīgas vērtības, kurām jābūt iemiesotām mūsu ikdienas dzīvē.

Tāpēc pirmā lieta, kas būtu jādara gaidāmo vēlēšanu uzvarētājiem, ir zibenīga korupcijas iznīdēšana no visām mūsu dzīves jomām. Es ceru, ka KNAB ar to tiks galā. Korupcija nogalina izcilību," teikts Jaunzemes-Grendes paziņojumā.

Viņas kā kā LTRK pārstāves darbs vadības Reformu vadības grupā esot radījis dziļu pārliecību, ka līdzšinējā valsts pārvalde nav reformējama pēc būtības, jo tā ir būvēta tā, lai viduvējības varētu saglabāt savas siltās vietiņas, nevis lai sniegtu valsts iedzīvotājiem ko patiesi vērtīgu. Tāpēc nepieciešamas fundamentālas, jēgpilnas pārmaiņas, kas nozīmē pilnīgi jaunas valsts pārvaldes sistēmas radīšanu jau šogad.

Uzvara pār korupciju un viduvējību, pēc Jaunzemes-Grendes domām, nozīmē arī vienotas sabiedrības veidošanos. "Cilvēkus iedvesmo izcilība un godīgums, tāpēc tad, kad latvieši varēs lepoties par savu valsti, arī cittautiešiem būs daudz vieglāk būt lepniem par Latviju un nejusties nošķirtiem," uzskata Jaunzeme-Grende.

Jaunzeme-Grende aicina katru Latvijas iedzīvotāju izvērtēt situāciju un izvēlēties savu partiju jau šodien, negaidot "kārtējo oligarhu apmaksāto priekšvēlēšanu šovu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu