Bērziņš varētu atteikties no algas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš sola pirmajā prezidentūras pilnvaru dienā paziņot kādu būtisku lēmumu - kā viena no versijām tiek minēta iespēja, ka viņš varētu atteikties no prezidenta algas, tā apliecinot, ka viņa galvenā vēlme ir darboties nesavtīgi tautas interesēs, raksta "Neatkarīgā".

Saņem ievērojamu pensiju

Bērziņš saņem ievērojamu pensiju, tāpēc prezidenta algu viņš varētu ziedot labdarībai. "Konkrētu lēmumu par šo jautājumu paziņošu 8.jūlijā - tas būs visiem saprotams un nepārprotams," sacījis Bērziņš.

Šā gada aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers algā saņēma 2054 latus.

Grib pārskatīt novadu reformu

Bērziņš varētu rosināt arī vairākus praktiskus priekšlikumus, ko Saeima varētu īstenot. Tiek prognozēts, ka viens no šādiem priekšlikumiem varētu būt novadu reformas pārskatīšana un bijušo rajonu atjaunošana.

Varētu atteikties arī no dzīvokļa

Viņš esot apsvēris iespēju vērsties pie parlamenta, lai rosinātu grozījumus likumā par prezidenta darbības nodrošināšanu, kas paredz vērienīgas sociālās garantijas pēc prezidentūras beigām. Bērziņš lūgs apsvērt iespēju atteikties no prasības par valsts garantētu dzīvokli. Tādā veidā tiktu atrisinātas neskaidrības par dzīvokļa meklēšanas termiņiem eksprezidentiem.

Pirmdien, 13.jūnijā, Bērziņš sola iepazīstināt ar iespējamajiem darbiniekiem, kas strādās Valsts prezidenta kancelejā pēc 7.jūlija, kad beigsies Valda Zatlera pilnvaru termiņš Valsts prezidenta amatā.

Guntars Daudze varētu vadīt kanceleju

Laikraksts kā iespējamo prezidenta kancelejas vadītāju min Gundaru Daudzi (ZZS), esot izskanējis arī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka - politiskā direktora Andra Razāna un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa padomnieka Indriķa Putniņa vārds.

Jau vēstīts, ka Bērziņš saņem vienu no lielākajām pensijām valstī - virs Ls 4000. Tāpat Bērziņš deklarējis vairākus iespaidīgus īpašumus.

Bērziņa ģimenes vārds izskanējis saistībā ar iespējamu Eiropas fondu līdzekļu izkrāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu