Portāls: "Atrodas" jaunā prezidenta, domājams, piektais bērns

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kamēr pats jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš mulst, piktojas un klusē, izdzirdot jautājumus par viņa patieso, ne oficiāli deklarēto bērnu skaitu, portālam Pietiek.com kļuvis zināms arī par, pēc visa spriežot, piekto Bērziņa atvasi.

Dodiet laiku

„Lūdzu, dodiet man laiku aprast ar situāciju un noorientēties. Mana atbilde joprojām ir – bez komentāriem. Lūdzu, dodiet man laiku līdz Jāņiem. Man arī jāsazinās ar viņu un jāizrunā,” – šādi uz portāla jautājumiem trešdien atbildēja Bērziņa, pēc visa spriežot, piektās atvases (vecuma ziņā – otras jaunākās no pašlaik zināmajiem bērniem) māte. Nepilnus 50 gadus vecā sieviete pašlaik strādā par juristi, un ne viņas, ne bērna identitāti portāls neatklās.

Iespējams, vēl bijis laulībā

Bērna vecums liek domāt, ka viņš, tāpat kā 21 gadu vecā meita no attiecībām ar kādu Valsts ieņēmumu dienesta darbinieci, varētu būt nācis pasaulē laikā, kad Bērziņu laulības saites oficiāli vēl saistīja ar viņa divu nu jau pieaugušo (1970. un 1971. gadā dzimušo) un Bērziņa amatpersonas deklarācijā minēto bērnu māti vai arī salīdzinoši neilgi pēc tam.

Publiski ir zināms, ka Andra Bērziņa un Dzintras Bērziņas laulība šķirta pirms vairāk nekā divdesmit gadiem. Oficiāla apstiprinājuma šim faktam pagaidām nav, līdz ar to droši nav zināms, vai abi nākamie bērni no citām sievietēm nākuši pasaulē šīs laulības beigu posmā vai jau pēc tās šķiršanas.

Bērziņš: Deklarācijā viss ir pateikts

Pats Bērziņš, kurš savā pirmajā preses konferencē uz jautājumu par bērniem ieteica „izlasīt viņa deklarācijā, tur tas viss ir pateikts”,

ceturtdien pat pēc portāla aicinājuma beidzot saņemt dūšu nevēlējās sniegt atbildi uz jautājumu, vai tiešām šis bērns pasaulē nācis viņa oficiālās laulības laikā, bet māte nebūt nav bijusi jaunievēlētā Valsts prezidenta sieva.

Kā vēstīts iepriekš, izskanējušas runa, ka jaunievēlētajam prezidentam ir nevis trīs bērni, kā viņš minējis deklarācijā, bet vismaz vēl divi. Bērziņš šos faktus nedz noliedz, nedz apstiprina.

Portāls vēršas KNAB

Kā norāda portāls, neuzrādot savā deklarācijā vismaz vienu no saviem bērniem, jaunais Valsts prezidents ir pārkāpis likumdošanas normas, taču pašlaik nav skaidrs, kura no atbildīgajām iestādēm varētu un vēlētos šo pārkāpumu fiksēt un noteikt par to sodu. Tomēr Pietiek pārstāvis jau ir nosūtījis attiecīgu iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu