ASV vēstniecība Pārdaugavā saimnieko četros hektāros

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš maija beigām ASV vēstniecība Latvijā no mītnes Rīgas centrā ir pārcēlusies uz jauno kompleksu Pārdaugavā. Vēstniecība tur aizņem iespaidīgu – četru hektāru lielu platību, kur plašajā teritorijā ar laiku plānots rīkot arī pieņemšanas par godu ASV Neatkarības dienai, pirmdien vēstīja LNT ziņas.

Iegulda teju 100 miljonus dolāru

Šo pirmdien, 13.jūnijā ASV vēstniecība Latvijā ļāva jaunajā kompleksā ielūkoties plašsaziņas līdzekļiem.

Vēl nesen šajā teritorijā pretim tirdzniecības centram „Spice” auga ābeles un bērzi, bet tagad aiz vairākus metrus augsta žoga un pamatīgiem vārtiem vīd jaunā vēstniecības ēka, novēroja LNT ziņas.

Jaunā kompleksa sākotnējās izmaksas tika lēstas 80 miljonu dolāru apmērā, taču galīgās izmaksas sasniedza 96 miljonus dolāru. ASV vēstniecība šajā vietā sākusi strādāt jau maija beigās.

Vēstniece izrāda kompleksu

Teritoriju žurnālistiem izrādīja ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere. Viņa sacījusi, ka ASV valdība neieguldītu finanšu resursus valstī, ar kuru to nesaistītu ilgtermiņa sadarbības plāni.

Aiziešanai no Rīgas centra ir gan savas priekšrocības, gan, tā teikt, savi „mīnusi”, norādījusi Gārbere. „Mēs bijām pārauguši mūsu iespējas, turklāt bija vairāk nodaļas atradās dažādās vietās. Tagad mums ir ļoti labi darba apstākļi, pilnīgi visiem vēstniecības darbiniekiem, ar ko esam ļoti apmierināti,” uzsvēra vēstniece.

Kopumā ASV vēstniecībā Latvijā ir nodarbināti 37 darbinieki. Ir arī vēl simts darbinieki, kuri pilda, piemēram, apsardzes un apkopēju pienākumus – šie darbinieki esot vietējie, nevis piesaistīti no ārpakalpojumu firmām.

Tā kā vēstniecības rīcībā tagad ir četri hektāri zemes Pārdaugavā, no Tallinas uz Rīgu pārceļas arī reģionālais FIB birojs. Šī biroja telpas, kā arī visu, kas saistīts ar drošību, ticis aizliegts filmēt.

Būs vieta arī 4.jūlija svinībām

Darbinieku rīcībā ir arī sava kafetērija, sporta zāle un medicīnas centrs. Savukārt vēstniecības ārpusē aug vairāki desmiti bērzu un pat milzīgs ozols. Plašā teritorija ļaus 4.jūliju – ASV Neatkarības dienas svinības atzīmēt uz vietas, nevis īrēt citu teritoriju, kā tas noticis līdz šim.

Jaunā vēstniecības teritorija esot atvērta arī apmeklētājiem, informēja LNT ziņas. Piemēram, ja paredzēta došanās uz Kultūras un informācijas centru vai uz intervijām konsulārajā departamentā. Taču apmeklētājiem jārēķinās ar visai stingriem drošības pasākumiem.

Skatīt pievienotos video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu