Vilnīti atbrīvo no KNAB vadītāja amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Saeimas deputātu šodien atbalstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbrīvošanu no amata. Premjers Valdis Dombrovskis (V) parakstījis rīkojumu, saskaņā ar kuru par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecelta vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe.

Par Vilnīša atbrīvošanu no KNAB vadītāja amata aizklātā balsojumā nobalsoja 82 deputāti, pret nebija neviens tautas kalps. Balsojumā atturējās divi parlamentārieši.

Kopumā balsojumam bija reģistrējušies 94 deputāti.

Komisija atbalsta Vilnīša atbrīvošanu

Jau vēstīts, ka Vilnīša atbrīvošanu no amata jau atbalstījusi gan valdības speciāli izveidotā komisija, gan pati valdība.

Kā žurnālistiem pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis, iepazīstoties ar komisijas secinājumiem un izklāstu par Vilnīša darbu, valdība vienprātīgi atbalstīja Vilnīša atbrīvošanu no amata.

Detalizēti iepazīstoties ar komisijas slēdzienu, valdība secināja, ka pārkāpumi ir apjomīgi, smagi un sistemātiski un tas ir pietiekams iemesls, lai viņu atbrīvotu no amata.

Pieļāvis dažādus pārkāpumus

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija secinājusi, ka Vilnītis sistemātiski pieļāvis dažādus pārkāpumus un nav tos novērsis, tāpēc tā savā atzinumā iesaka izskatīt jautājumu par KNAB priekšnieka atbrīvošanu no amata.

Komisija vērtēja 13 dažādus pārkāpumus

Jau vēstīts, ka komisiju Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai valdība nolēma izveidot martā. Tajā strādāja Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Sākotnēji tā plānoja darbu pabeigt līdz maija vidum, taču vēlāk termiņš tika pagarināts.

Kopumā komisija izvērtēja 13 dažādus iespējamus pārkāpumus

Atzinumā visi pieci komisijas locekļi vienbalsīgi nobalsoja par to, ka ir pamats Vilnīti atbrīvot no amata saistībā ar viņa neatbilstību tam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu