Rīgas centrā taps moderns bērnudārzs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Tallinas ielā pašvaldība iecerējusi uzbūvēt līdz šim lielāko un modernāko pirmsskolas izglītības iestādi. Ēku kompleksa projektu varēja izstrādāt arī ārzemju arhitekti, tādēļ daudzi piedāvājumi esot visai ekstravaganti, ceturtdien informēja LNT ziņas.

Bērnudārzs - liels izaicinājums

Rīgas dome plāno jauno pilsētas bērnudārzu būvēt centrā – Tallinas ielā. Teritorijā, kuru agrāk izmantoja ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu novietošanai. Vecās celtnes plānots nojaukt un to vietā uzbūvēt ietilpīgu un modernu bērnudārzu.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) paudis viedokli, ka iecerētais bērnudārzs būšot viens no pēdējo desmitgažu lielākajiem izaicinājumiem. Jaunceļamās ēkas turklāt jāpiemēro esošajai pilsētvides arhitektūrai.

„Ja mēs runājam par tādu nākotnes Rīgu, tad tas ir viens no nākotnes elementiem - mūsu nākotnes Rīgā nākotnes bērnudārzs,” sacīja Ameriks. Tas būšot galvaspilsētas centrā lielākais bērnudārzs, jo tajā plānotas vietas 300 bērniem.

Piedāvā ekstravagantus projektus

Rīgas dome saņēmusi 14 arhitektu biroju piedāvājumus, no kuriem daļa nākuši no ārvalstīm. Projektu autori neesot zināmi, jo patlaban tos izvērtē žūrija. To, kas izstrādājis Rīgas lielāko bērnudārzu, varēs uzzināt tikai pēc konkursa rezultātu paziņošanas, vēstīja LNT ziņas.

Daudzi arhitektu piedāvājumi ir ainaviski ekstravaganti un sarežģīti, tā uzskata Privāto pirmsskolu biedrības vadītāja Daina Kājiņa. Viņa sacīja: „Maziem bērniem ne vienmēr ir svarīga šī arhitektūra, kāda varbūt mums pieaugušajiem ir svarīga un tāpēc ir ļoti būtiski izvērtēt funkcionalitāti tieši tām telpām, kur bērni atrodas ikdienā.”

Otrs, kam būtu jāpievērš uzmanība pēc Kājiņas domām, ir jaunbūves ekonomiskais aspekts – izmaksas tieši ēku būvniecībā un ekspluatācijā. Jaunā bērnudārza tehniskā projekta izstrādei Rīgas dome atvēlējusi apmēram 300 tūkstošus latu. Savukārt ēku kompleksa būvniecības izmaksas var svārstīties no diviem līdz pat sešiem miljoniem latu.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu